• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Kupno interfejsu z naszego forum

Status
Zamknięty.

domcioo26

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Ostróda
To go o tym wątku poinformuj, daj mu szanse
Poinformowałem sprzedającego wczoraj o tym wątku. Dzisiaj był również dostępny na forum także widział na pewno moją wiadomość ale jak widać nic się w tej sprawie nie zmieniło
Kolego, jak ktoś spoza "allegro" nie chce wysłać za pobraniem, to dostaje od razu biznesowego kopa w jądra.

Wszyscy wiedzą, a ja nie wiem :(

To jest zwykłe oszukaństwo.
Dobrze, że oleju u niego nie wymieniam :D
Weź teraz od niego samochód kup, ja pierd.

Nie bój się przyjacielu, te pieniądze mu staną w gardle. Nie w tym, to w następnym wcieleniu.
Po prostu tak się nie robi.

Który to gagatek?

Dlatego ustawodawca przewidział takie sytuacje. Nawet kiedy jest sprzedawany nowy towar przy zakupach przez internet bez podania żadnej przyczyny można go odesłać.
Tutaj to widzę jakieś dzikie interesy :D
Który to ma takie frykasy?
Będę następnym razem mądrzejszy i ewentualnie będę załatwiał cokolwiek tylko i wyłącznie przez portale aukcyjne które ponoszą odpowiedzialność za sprzedaż oraz kupno.

No nie polecam. Bardzo się zawiodłem a to ostatnia wiadomość od tej osoby:

Witam

Zasięgnąłem porady prawnej i krótko mówiąc

Sądu Najwyższego
z dnia 13 marca 1981 r.
III CRN 31/81
TEZA aktualna
Kupno używanej rzeczy zawsze pociąga za sobą niebezpieczeństwo, że rzecz nie odpowiada oczekiwaniom. Upływ czasu i używanie rzeczy, nawet zgodne z jej przeznaczeniem, mogą mieć wpływ na powstanie wad rzeczy, przy czym ich stopień może być różny. W konsekwencji nie ma podstaw do przyjmowania odpowiedzialności z tytułu rękojmi za wady związane z upływem czasu używania. Dotyczy to zwłaszcza rzeczy o wysokim stopniu złożoności. Sprzedawca jest zawsze zwolniony od odpowiedzialności, jeżeli kupujący wiedział o wadzie w chwili zawarcia umowy (art. 557 § 1 k.c.).

Adwokat podał mi parę innych orzeczeń sądów w takich sprawach ale myślę, że to jedno wyżej podane wystarczy.

Ja dołożyłem starań żeby przedstawić faktyczny stan skanera. Zrobiłem to pokazując Panu faktyczny stan sprzętu na zdjęciach wystawionego do sprzedaży. Nic nie było ukryte i wszystko było do przejrzenia.
Twierdzenie że czegoś Pan nie zauważył jest niepoważne.
Pan nie jest przypadkowym człowiekiem tylko profesjonalistom i wiedza od tym jak wygląda użytkowanie sprzętu w warsztacie samochodowym i jak sprzęt wygląda po paru latach intensywnej eksploatacji jest panu doskonale znana.

Pan sam potwierdził w naszej wcześniejszej rozmowie, że skaner działa bez zarzutu.

Takie jest moje stanowisko po poradzie prawnej
Tak jak mówiłem nie chce nikogo oczerniać. I tak skaner dział i to napisałem ponieważ działa. Rysy czy też brud oraz inne rzeczy które są oczywiste ze względu na używany interfejs wporzadku. Ale wada wyświetlacza to już inna sprawa. Pokazywałem też zdjęcia które wysłał sprzedający trzem różnym osobom do wglądu i żadna nie zwróciła uwagi na rozlany wyświetlacz. Na pierwszy rzut oka każda z nich potwierdziła rysy na wyświetlaczu i nie zwróciła uwagi na wadę. Dopiero później po ukazaniu stanu rzeczywistego skanera który posiadam oraz zwróceniu uwagi na rozlany dotyk oraz w którym miejscu się znajduje wszystkie jednoznacznie dojrzały to na zdjęciach od sprzedającego. Wałek i tyle. No nic będę musiał zrobić reklamę warsztatu i napisać opinie na stronach gdzie reklamuje swój warsztat żeby przestrzec innych

pawcar

SuperMechanior
Punktów
950
Miasto
Manchester
Sprawa jest 0/1. Było uszkodzenie, o którym nikt nie poinformowal.

JAK czytam czasami opisy aukcji : " stan jak na zdjęciach" - wiadomo, że jakaś mina a sprzedający to melepeta.

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Wygląda że sprawa dotyczy mnie, więc zajme stanowsko.

Faktycznie autor tego jeczenia i narzekania kupił ode mnie skaner diagnostyczny Xtool. Skaner był już leciwy , nwet chyba nie produkowany już przez Xtoo-a.
Kupił sprzęt za około 30% jego ceny na Aliexpress.
Po drugie, ja sam zaproponowałem odbiór osobisty skanera diagnostycznego u mnie w warsztacie. Autor tego jęczenia zrezygnował z osobistego odbioru.
Ma brata w Warszawie ale na drugim końcu miasta i pomyslał że nie bęzdie mu d.... zawracał.
Dla jasności sytuacji wysłałem zdjęcia skanera zarówno wyłączonego jak i włączonego.
Wyraźnie widać jaki był jego stan i człowiek wiedział co kupuje.

Więcej po kupnie potwierdził w wiadomości prywatnej na forum, że skaner działa mimo swoich lat doskonale.
Aktualizacje są nadal pobierane.

Po krótkim czasie faktycznie napisałe mi, że wszystko jest w porządku i jest zadowolony ale ... estetycznie nie podoba mu się że na ekranie jest jakaś "wyspa" , która absolutnie nie przeszkadza w pracy skanera. ekran dotykowy działa ale jemu to wizualnie i estetycznie sie nie podoba.

Panowie do jasnej cholery bądźmy dorośli i poważni.

Mam potwierdzenie od kupującego , że sprzedałem towar który jest sprawny a to że są ślady użytkowania to normalne w przypadku sprzętu używanego zwłaszcza przez wiele lat.

To ja zarzucam autorowi tego wątku, że chciał ode mnie wyłudzić 425zł na nowy ekran dotykowy do skanera bo stary mu sie po prostu przestał podobać.
Bądźmy poważni !!!

na koniec dobra rada dla autora i ogólu .
Wyrok Sądu Najwyższego.

Sądu Najwyższego
z dnia 13 marca 1981 r.
III CRN 31/81
TEZA aktualna
Kupno używanej rzeczy zawsze pociąga za sobą niebezpieczeństwo, że rzecz nie odpowiada oczekiwaniom. Upływ czasu i używanie rzeczy, nawet zgodne z jej przeznaczeniem, mogą mieć wpływ na powstanie wad rzeczy, przy czym ich stopień może być różny. W konsekwencji nie ma podstaw do przyjmowania odpowiedzialności z tytułu rękojmi za wady związane z upływem czasu używania. Dotyczy to zwłaszcza rzeczy o wysokim stopniu złożoności. Sprzedawca jest zawsze zwolniony od odpowiedzialności, jeżeli kupujący wiedział o wadzie w chwili zawarcia umowy (art. 557 § 1 k.c.).

Jeszcze jakieś pytania do mnie?

domcioo26

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Ostróda
Wygląda że sprawa dotyczy mnie, więc zajme stanowsko.

Faktycznie autor tego jeczenia i narzekania kupił ode mnie skaner diagnostyczny Xtool. Skaner był już leciwy , nwet chyba nie produkowany już przez Xtoo-a.
Kupił sprzęt za około 30% jego ceny na Aliexpress.
Po drugie, ja sam zaproponowałem odbiór osobisty skanera diagnostycznego u mnie w warsztacie. Autor tego jęczenia zrezygnował z osobistego odbioru.
Ma brata w Warszawie ale na drugim końcu miasta i pomyslał że nie bęzdie mu d.... zawracał.
Dla jasności sytuacji wysłałem zdjęcia skanera zarówno wyłączonego jak i włączonego.
Wyraźnie widać jaki był jego stan i człowiek wiedział co kupuje.

Więcej po kupnie potwierdził w wiadomości prywatnej na forum, że skaner działa mimo swoich lat doskonale.
Aktualizacje są nadal pobierane.

Po krótkim czasie faktycznie napisałe mi, że wszystko jest w porządku i jest zadowolony ale ... estetycznie nie podoba mu się że na ekranie jest jakaś "wyspa" , która absolutnie nie przeszkadza w pracy skanera. ekran dotykowy działa ale jemu to wizualnie i estetycznie sie nie podoba.

Panowie do jasnej cholery bądźmy dorośli i poważni.

Mam potwierdzenie od kupującego , że sprzedałem towar który jest sprawny a to że są ślady użytkowania to normalne w przypadku sprzętu używanego zwłaszcza przez wiele lat.

To ja zarzucam autorowi tego wątku, że chciał ode mnie wyłudzić 425zł na nowy ekran dotykowy do skanera bo stary mu sie po prostu przestał podobać.
Bądźmy poważni !!!

na koniec dobra rada dla autora i ogólu .
Wyrok Sądu Najwyższego.

Sądu Najwyższego
z dnia 13 marca 1981 r.
III CRN 31/81
TEZA aktualna

Jeszcze jakieś pytania do mnie?
30% ceny? Nowy jeśli o AliExpress kosztuje około 5.500 zł oczywiście ceny są różne więc można kupić taniej. Piszesz 30% ceny przy kupnie interfejsu za 2.800 zł więc radził bym wziąć kalkulator i sprawdzić jeśli z obliczeń wychodzi 30 to raz.
Oczywiscie była mowa o odbiorze osobistym ale interfejs miał być używany, bez WAD które ma dlatego też nie chciałem fatygować brata żeby odbierał interfejs z 2 końca warszawy tylko po to żeby też mi go wysłać.
Oczywiście interfejs działa i to przyznaje ale ma wadę o której nie było mowy. Zaproponowałem zwrot interfejsu lub negocjację ceny oraz wysłałem stronę na której można kupić warstwę dotykową która jest rozlana i ona kosztuje właśnie około 425 a dostałem w odpowiedzi paragrafy 30% ceny? Nowy jeśli o AliExpress kosztuje około 5.500 zł oczywiście ceny są różne więc można kupić taniej. Piszesz 30% ceny przy kupnie interfejsu za 2.800 zł więc radził bym wziąć kalkulator i sprawdzić jeśli z obliczeń wychodzi 30 to raz.

Poważni ludzie mogą się dogadać tak żeby obydwie strony były zadowolone a ukrywanie lub też wysyłanie paragrafów oraz informowanie o kontaktowaniu się z adwokatem nie jest na miejscu. Proponowałem zwrot lub naprawę bo za taką cenę można kupić sprawne interfejsy bez wad które ten posiada. Zdjęcia były ale proszę obejrzeć sobie moje które wysłałem w wątku i potwierdzić czy rzeczywiście jest z dotykiem wszystko okej i czy rzeczywiście dotyk nie jest uszkodzony

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
375
Miasto
Wasilków
I tak i nie, powiedzmy, że kupujesz u mnie samochód bez oglądania, cały bok przerysowany ale zdjęcia tak zrobione, że ktoś kto się tego nie spodziewa nie zobaczy. Jeździć można, ale niesmak pozostaje.
Jak dla mnie zasłanianie się takimi wyrokami to ewidentny przejaw wałka z premedytacją. Rozumiem, że sprzedajesz używany skaner za ułamek wartości nowego, ale jak dla mnie taka wada byłaby istotna i chciałbym o niej wiedzieć przed kupnem. Spodziewałbym się porysowanego ekranu albo obudowy a nie jakiejś dziwnej plamy która nie wiadomo jak powstała i nie wiem czy zaraz nie pójdzie dalej.
Odebrałbyś zwrot a nie pajacujesz, jak tak lubisz paragrafy to dajesz o rękojmi przy sprzedaży, jeśli nie masz jej wyłączonej pisemnie to obowiązuje niezależnie czy sprzedałeś jako firma czy prywatnie a w mojej ocenie przy zdjęciach jakie były tutaj wrzucane jesteś na przegranej pozycji bo wygląda jakbyś umyślnie tego nie pokazał.

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
30% ceny? Nowy jeśli o AliExpress kosztuje około 5.500 zł oczywiście ceny są różne więc można kupić taniej. Piszesz 30% ceny przy kupnie interfejsu za 2.800 zł więc radził bym wziąć kalkulator i sprawdzić jeśli z obliczeń wychodzi 30 to raz.
Oczywiscie była mowa o odbiorze osobistym ale interfejs miał być używany, bez WAD które ma dlatego też nie chciałem fatygować brata żeby odbierał interfejs z 2 końca warszawy tylko po to żeby też mi go wysłać.
Oczywiście interfejs działa i to przyznaje ale ma wadę o której nie było mowy. Zaproponowałem zwrot interfejsu lub negocjację ceny oraz wysłałem stronę na której można kupić warstwę dotykową która jest rozlana i ona kosztuje właśnie około 425 a dostałem w odpowiedzi paragrafy 30% ceny? Nowy jeśli o AliExpress kosztuje około 5.500 zł oczywiście ceny są różne więc można kupić taniej. Piszesz 30% ceny przy kupnie interfejsu za 2.800 zł więc radził bym wziąć kalkulator i sprawdzić jeśli z obliczeń wychodzi 30 to raz.

Poważni ludzie mogą się dogadać tak żeby obydwie strony były zadowolone a ukrywanie lub też wysyłanie paragrafów oraz informowanie o kontaktowaniu się z adwokatem nie jest na miejscu. Proponowałem zwrot lub naprawę bo za taką cenę można kupić sprawne interfejsy bez wad które ten posiada. Zdjęcia były ale proszę obejrzeć sobie moje które wysłałem w wątku i potwierdzić czy rzeczywiście jest z dotykiem wszystko okej i czy rzeczywiście dotyk nie jest uszkodzony
Ja widziałem takie skanery za ponad 7000zł. Za ile ty widziałeś nie mam na to wpływu.
I tak i nie, powiedzmy, że kupujesz u mnie samochód bez oglądania, cały bok przerysowany ale zdjęcia tak zrobione, że ktoś kto się tego nie spodziewa nie zobaczy. Jeździć można, ale niesmak pozostaje.
Jak dla mnie zasłanianie się takimi wyrokami to ewidentny przejaw wałka z premedytacją. Rozumiem, że sprzedajesz używany skaner za ułamek wartości nowego, ale jak dla mnie taka wada byłaby istotna i chciałbym o niej wiedzieć przed kupnem. Spodziewałbym się porysowanego ekranu albo obudowy a nie jakiejś dziwnej plamy która nie wiadomo jak powstała i nie wiem czy zaraz nie pójdzie dalej.
Odebrałbyś zwrot a nie pajacujesz, jak tak lubisz paragrafy to dajesz o rękojmi przy sprzedaży, jeśli nie masz jej wyłączonej pisemnie to obowiązuje niezależnie czy sprzedałeś jako firma czy prywatnie a w mojej ocenie przy zdjęciach jakie były tutaj wrzucane jesteś na przegranej pozycji bo wygląda jakbyś umyślnie tego nie pokazał.
Dla mnie wałkiem jest jak ktoś oczekuje ode mnie że zapłace mu 100euro żeby my wrażenia wizualne poprawić .

Takie zdjęcia wyslałem. To wyjaśnia sprawę ?
Czy za mało żeby się zorientować i ewentualnie zadać przed kupnem dodatkowe pytania ?
Ja niczego nie ukryłem .
Temat uważam za zamknięty po spojrzeniu na zdjęcia.
A ja autorowi wątku szantażować sie nie dam, a takie próby pod moim adresem podjął.
Jak ktoś mi piszę coś w klimacie : daj mi 425zł bo chcę sobie nowy ekran zafundować, a jak mi nie dasz to obrzucę ciebie gównem.
Nie ze mna takie zagrywki.

IMG_20250112_144811.jpg IMG_20250112_145805.jpg

domcioo26

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Ostróda
Ja widziałem takie skanery za ponad 7000zł. Za ile ty widziałeś nie mam na to wpływu.

Dla mnie wałkiem jest jak ktoś oczekuje ode mnie że zapłace mu 100euro żeby my wrażenia wizualne poprawić .

Takie zdjęcia wyslałem. To wyjaśnia sprawę ?
Czy za mało żeby się zorientować i ewentualnie zadać przed kupnem dodatkowe pytania ?
Ja niczego nie ukryłem .
Temat uważam za zamknięty po spojrzeniu na zdjęcia.
A ja autorowi wątku szantażować sie nie dam, a takie próby pod moim adresem podjął.
Jak ktoś mi piszę coś w klimacie : daj mi 425zł bo chcę sobie nowy ekran zafundować, a jak mi nie dasz to obrzucę ciebie gównem.
Nie ze mna takie zagrywki.

Wyświetl załącznik 56203 Wyświetl załącznik 56204
Kazdy moze wejsc i sprawdzic ile kosztuje nowy szczerze mówiąc nie widziałem żadnego za 7 tyś zł ale okej. Różnice są i średnia cena to 1400-1500 $ także 5400-5800 zł także nadal wychodzi połowa ceny za którą kupiłem interfejs.
Wałek jest wtedy kiedy na siłę się chce coś ukryć tak żeby kupujący o tym nie wiedział.
Interfejs owszem działa jest używany oraz ma rysy świadczące o tym ale zdjęcia które dostałem nie wskazywały by na żadne uszkodzenie warstwy dotykowej.
Ja nikogo nie mam zamiaru szantażować w żadnym wypadku ale czuję się oszukany ponieważ interfejs nie miał mieć żadnych wad a takie posiada. Proponowałem zwrot również interfejsu lub pokrycie kosztów naprawy ponieważ gdybym wiedział że jest uszkodzona w nim warstwa dotyku na pewno nie kupił bym go lub zaproponował bym niższą cenę tak żeby to naprawić.
uważam też że wyjeżdżanie z tekstami o prawnikach i przytaczanie paragrafów świadczy tylko i wyłącznie o tym że to Pan jako sprzedający miał na celu zastraszenie mnie tak żebym się zamknął i cieszył się z tego co dostałem.
każdy ma swój honor ale widzę że Panu tego brakuje k widać właśnie jak Pan rozwiązuje problemy.
Dodaje jeszcze raz zdjęcie na którym ewidentnie widać uszkodzenie o którym jest mowa.
Wyświetl załącznik IMG_3786.jpeg

domcioo26

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Ostróda
No w chuja se lecisz, na zdjęciu to wygląda jakby ktoś kciuka odbił na ekranie.
A mówili, żeby z warszawiakami nie robić interesów.
Nie wiedząc w którym miejscu znajduje się dokładnie wada ciężko cokolwiek stwierdzić. Pokazywałem zdjęcia trzem osobom i żadna nie wskazała uszkodzenia na zdjęciach które dostałem od sprzedającego. Na wylaczonym jak i włączonym interfejsie mając go przed oczami widać to bardzo z resztą moje zdjęcie to potwierdza.
Nie wiedząc w którym miejscu znajduje się dokładnie wada ciężko cokolwiek stwierdzić. Pokazywałem zdjęcia trzem osobom i żadna nie wskazała uszkodzenia na zdjęciach które dostałem od sprzedającego. Na wylaczonym jak i włączonym interfejsie mając go przed oczami widać to bardzo z resztą moje zdjęcie to potwierdza.
Najwidoczniej sprzedający praktykuje takie zachowanie i wiedział dokładnie o tym bo nie było żadnej mowy o zwrocie lub też pokryciu naprawy także do miewam że ukrył ten fakt i udało mu się bardzo dobrze. Nie mówiąc nawet o zwykłym zachowaniu jak przyznanie się do błędu i przeprosin tylko wysyłaniu paragrafów i straszeniu prawnikiem

Najwidoczniej sprzedający praktykuje takie zachowanie i wiedział dokładnie o tym bo nie było żadnej mowy o zwrocie lub też pokryciu naprawy także do miewam że ukrył ten fakt i udało mu się bardzo dobrze. Nie mówiąc nawet o zwykłym zachowaniu jak przyznanie się do błędu i przeprosin tylko wysyłaniu paragrafów i straszeniu prawnikiem
Interfejs miał być używany i zdawałem sobie z tego sprawę bo rysy widać, a nie z wadą także wszystko się kupy nie trzyma.

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
@afrikanerhart, po pierwsze, na tych Twoich zdjęciach ch*ja widać. Po drugie, gość zaproponował zwrot, na który nie przystałeś. Po trzecie zwlekał bardzo długo z ujawnieniem sprzedawcy i zrobił to w zasadzie po namowie innych użytkowników, więc zachował się spoko. Po czwarte, również uważam, że wyskakiwane od razu z wyrokami i paragrafami przy takich sytuacjach, świadczy tylko o cwaniactwie i ogólnie jest jakąś kpiną jak dla mnie. Skoro uważasz, że ta plamka nikomu nie zrobi różnicy to czemu nie weźmiesz sprzętu i nie oddasz pieniędzy? Przecież inny to łyknie bez problemu za "30% ceny z aliexpress" jak zrobisz porządne zdjęcia, a nie takie żeby przywalić w ch*ja, prawda? Ja gdybym dostał takie zdjęcia jak Ty wysłałeś, a sprzęt miał taką wadę ekranu jaką ma, to bym się wku*wił na maxa. Jak dla mnie oszukałeś gościa i po wszystkim zachowałeś się jak szczyl.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
950
Miasto
Manchester
Wystarczyło napisać, plama na ekranie tak jak widać na zdjęciu 2, zaznaczyć w kółko czerwonym w paincie i po temacie by pewnie było.

Tak jak pisałem: opis z serii "stan jak na zdjęciach". Słabo oj słabo.

A wyskakiwanie jak Filip z konopi z jakimiś wyrokami to już dno.
Ktoś kto szanuje siebie i wychodzi z założenia, że nazwisko ma się tylko jedno, zabrał by to do siebie, oddał pieniądze po potrąceniu przesyłek i po temacie.

A tak podcieranie sobie dupy szkłem za 2800 zł ?!

No ludzie.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Dokładnie. Że zdjęć nie widać tej plamy na środku. Dlaczego nie były zrobione przy włączonym ekranie? Już wiemy :) Pewnie jakby nie działa to by też było "stan jak na zdjęciach" bo wyłączony xD
Sorry, ale po to jesteśmy na forum żeby sobie pomagać a nie robić się w ch*ja.
Jedyna słuszna droga było by określić to jako nieporozumienie i oddać kasę. Ale lepiej strugać wariata za niecałe pięć stów. Może tę opinię z Googla na które się żalisz to wcale nie takie przesadzone.

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
69
Od wielu lat każdemu powtarzam: używane (przede wszystkim z AllegroLokalnie i OLX) nakazywać sprzedającym wsadzić sobie w d....
Dlaczego?
Bo nasza mentalność narodowa nie pozwala roz...banego zutylizować tylko trzeba głąba przystroić i szukać osoby nieznajoącej się czyli jelenia. Popatrzcie na OLX!!! Tam co piąty anons z używanym iPhone'em to wał. Poogladajcie głębiej - a sami zobaczycie, że używane często droższe jest od nowego. Taka jest niestety prawda. Nie dość że ceny ssane z palca + arogancja z agresją gdy zwrócisz uwagę to prawie zawsze ukryta wada w postaci: u mnie działało, poczta albo kurier rozwalił.

Trzeba być bogatym aby kupować używane.
Zanim kupiłem nowe Polo miałem kupę trupów kupowanych w Polsce. W każdym były ukryte wady, wały i podobne. Wszystkie te trupy kosztowały więcej w naprawach i zakupie aniżeli nowe Polo z salonu. Polo mam już lekko ponad 23 lata a nowego iPhone'a 12 prawie 4 lata. I u mnie bateria zużycia ma dopiero 9%? Jakim cudem? Jakim cudem też nie zbiłem telefonu grasując tysiące godzin w warsztatach i garażu? Dlaczego face ID działa? A dlaczego mam laptopa już trzy lata - używany w garażach - i nie ma na nim ani jednej ryski???
Bo, umiem szanować swój kręgosłup i pieniążki?
Dlaczego ludzie kupują nowe - niszczą to, psują i wciskają innym? Było stać kupić nowe, było stać popsuć ale nie stać wyj...bać tylko trzeba innym ludziom czynić zło???
Frajerstwo wyssane z mlekiem mamy?
Chyba tak, co?

Ostatnia edycja:

domcioo26

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Ostróda
Od wielu lat każdemu powtarzam: używane (przede wszystkim z AllegroLokalnie i OLX) nakazywać sprzedającym wsadzić sobie w d....
Dlaczego?
Bo nasza mentalność narodowa nie pozwala roz...banego zutylizować tylko trzeba głąba przystroić i szukać osoby nieznajoącej się czyli jelenia. Popatrzcie na OLX!!! Tam co piąty anons z używanym iPhone'em to wał. Poogladajcie głębiej - a sami zobaczycie, że używane często droższe jest od nowego. Taka jest niestety prawda. Nie dość że ceny ssane z palca + arogancja z agresją gdy zwrócisz uwagę to prawie zawsze ukryta wada w postaci: u mnie działało, poczta albo kurier rozwalił.

Trzeba być bogatym aby kupować używane.
No niestety… Aktualnie interfejs jest u elektronika i czeka na wymianę dotyku. Niestety ale koszta musiałem pokryć sam bo jak widzieliście sprzedający uważa że z interfejsem było wszystko w porządku. Nie jestem mściwy ale bardzo chciałbym żeby kiedyś to on trafił na taką osobę jak ‘sprzedający’ oraz minę jak ja no i pozytywny komentarz na wszystkich mediach reklamujący jego super warsztat i fachowe usługi na pewno się pojawi ze względu na rozwiązanie sprawy

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom