• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

kurs diagnosty

Lepper

SuperMechanior
Punktów
28
ja zdawalem w 2010roku,zadelm za drugim razem,pierwszy raz w krakowie i niezdalem,drugi raz w Warszwie i tam zdalem,ale bylo 50 chlopow na teorii a wyszlo tylko 6 co zdalo teorie,poniej praktyka i zdalo nas tylko dwoch :p ogolnie niewiem jak teraz wygalda sprawa egzaminu ale wtedy bylo bardzo trudno,niejest to latwa sprawa zadac egzamin na diagnoste,powodzenia kolego,sporo to kosztuje czasu i nerwow ,jak zdasz i bedziesz pracowac to zrozumiesz ze kasa za wykonywana robote jest smieszna bo ciazy na Tobie ogromna odpowiedzialanoc,ta sama kasa co i mechanik dostanie a ma mniejsza odpowiedzialnosc niz na Tobie bedzie ciazyc :p

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ludzi przyciąga perspektywa czystej roboty za biurkiem :)
ja zdawalem w 2010roku,zadelm za drugim razem,pierwszy raz w krakowie i niezdalem,drugi raz w Warszwie i tam zdalem,ale bylo 50 chlopow na teorii a wyszlo tylko 6 co zdalo teorie,poniej praktyka i zdalo nas tylko dwoch :p ogolnie niewiem jak teraz wygalda sprawa egzaminu ale wtedy bylo bardzo trudno,niejest to latwa sprawa zadac egzamin na diagnoste,powodzenia kolego,sporo to kosztuje czasu i nerwow ,jak zdasz i bedziesz pracowac to zrozumiesz ze kasa za wykonywana robote jest smieszna bo ciazy na Tobie ogromna odpowiedzialanoc,ta sama kasa co i mechanik dostanie a ma mniejsza odpowiedzialnosc niz na Tobie bedzie ciazyc :p

Punktów
0
Miasto
Kraków
a robił ktoś kurs na diagnostę w Krakowie? jakiś ośrodek? słyszałem o oes ale chciałbym jakieś lepsze info czy warto czy nie :)

Dalkowiac

SuperMechanior
Punktów
37
Miasto
Bydgoszcz
Zrobiłem uprawnienia w Bydgoszczy w PERFECT w 2015 jeśli ktoś jest z okolic to szczerze polecam-zdałem"teorię" za pierwszym razem, praktyczny również...
Jeśli chodzi o pracę diagnosty, to lepiej porządnie się zastanowić, tak jak wspomniał Lepper.
Ja osobiście nie zarabiam jednej złotówki więcej niż jako zwykły mechanik, a bywało że jako mechanik miałem 40% więcej niż teraz. Jeśli ktoś uważa, że diagnosta ma kokosy to nie zna tematu... kokosy to były dekadę temu i jak diagności "strugali wałki na grube wióry" Ogólnie myślę żeby zakończyć karierę diagnosty... mam dość wymuszania, szarpania się z tym wszystkim...całej dyplomacji miedzy mną pracodawcą a klientem.
Każdego chętnego na zrobienie uprawnień, namawiam by odwiedził kilka stacji i porozmawiał z diagnostami-możecie się zaskoczyć co wam powiedzą;)
Pozdrawiam.

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
No właśnie i ja wtrącę tu swoje 3 grosze co do wykształcenia i fachowości, pracuję w serwisie gdzie robi się wszystko, czyli mechanika, wymiana opon, myjnia i stacja diagnostyczna i co jest zabawne to panowie technicy diagności z kilkuletnim stażem przychodzą po porady jak i dają do naprawy swoje wozidła w moje czyli młokosa ręcę. :rolleyes:

Narcyz z Ciebie wyrasta.

Punktów
0
Miasto
Kraków
a robił ktoś kurs na diagnostę w Krakowie? jakiś ośrodek? słyszałem o oes ale chciałbym jakieś lepsze info czy warto czy nie :)
Ja kurs na diagnostę robiłem w Oes Kraków. Bardzo profesjonalnie podchodzą do sprawy. Szybko sprawnie przeprowadzają taki kurs. Ja już mam uprawnienia diagnosty i pracuje w zawodzie. Jestem bardzo zadowolony bo robota łatwa i przyjemna.

marekko01

Nowy
Punktów
0
Spokojnie możesz robić kurs na diagnostę w Oesie. Ja tam robiłem kurs i zdałem egzamin bez problemu. Podobnie mój kolega. Fachowo podchodzę do sprawy a pani w biurze pomoże załatwić formalności i ogarnąć papiery. Polecam

krzychutom

Nowy
Punktów
0
Panowie dzięki za namiary na Oes. Własnie jestem po zdanym egzaminie na diagnostę. Teraz czeka mnie rozmowa z moim szefem na temat warunków dla mnie w związku z tym że mam nowe kwalifikacje. Trzymajcie kciuki

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
475
Miasto
Józefów
Ale tu dużo "jednostrzałowców" może admin coś poradzi na to.
Sam zdałem egzamin w tym roku i się zastanawiam czy zmieniać. Za 6 podejściem zdałem, 4 podejścia do teorii i 2 do praktyki. Odpowiedzialna robota jako diagnosta i chyba już nie tak płatna jak kiedyś co na stacjach urzędy pocztowe królowały :)

Do góry Bottom