• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

laguna 2 1,9 dci Problem z odpalaniem na zimnym silniku

Sylwo1997

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kiełpino
Witam jestem posiadaczem laguny 2 1,9 dci i tu tkwi problem "laguna"
problem mam tylko jeden silnik nie odpala na zimnym silniku , rozrusznik chodzi prycha jak by chciał ale nie może , więc minimalnie daje plaka , po 2 min wyłączam silnik potem odrazu pali na strzał , co może być tego powodem ? bo tak trochę kiepsko używać plaka za kazdym razem z rana jak chce gdzieś jechać narazie jeżdzę fiestą bo nie wiem czy odpalanie na plaka to dobry pomysł

Sylwo1997

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kiełpino
świece są nowe, akumulator sprawny jak i alternator , prąd też idzie na świece , a co do prychania do mam na myśli silnik jak by chciał i nie mógł , zauważyłem że jest powietrze w przewodzie od grószki(ręcznej pompki paliwa)

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
To sprawdz czy gdzies nie ciągnie powietrza po drodze. Ku..wa kolega mnie poprosil żeby mu ustawic kat wtrysku ale nie rozumial debil ze powietrze bylo w paliwie i nastawnik do czyszczenia. Analogoliczna sytuacja

Wybacz ze tak napisalem

Sylwo1997

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kiełpino
dobra rozkminiłem jak to działa ,w taki sposub że wykręciłem jeszcze raz swiece i zrobiłem tak jakby nagrzewanie że jednym kablem z minusa akumulatora do gwintu świecy a czubkiem świecy na plus od akumulatora i bajlando brzeją jak szalone , problem tkwił w tym bo nie wiedziałem że trzeba czekać jakiś czas po włożeniu karty żeby swiece się nagrzały . dziś rano przy -12 stopniach włożyłem karte poczekałem 30 sekund wyjołem i jeszcze raz włożyłęm i poczekałem 30 sekund i odpalił jak w bajce :) ale pytanko bo jak sie wkłada karte to zapala się kontrolka swiec żarowych i myśle że to informacja że grzeją i po 3 sekundach gaśnie czy nie powinna dłużej się palić aż do rozgrzania świec czyli to np: 30 sekund ? myśle że może być czujnik temperatury silnika taka kostka co jest troche wyżej świec po prawej stronie jak sie patrzy

a i gdzie jest czujnik temperatury silnika ?

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom