Psikuta1994
SuperMechanior
- Porady
- 2
- Punktów
- 385
Takie grube tematy to miesiącami się robi 

Zastanawiam się nad uszczelnieniem, bo podobno podkładki nie maA co z nią nie tak?
Masa uszczelniająca do połączeń konstrukcji silnika . Nakładasz cienką warstwę w odpowiednim miejscu i dokręcasz śrubki w odpowiedniej kolejności z odpowiednią siłąZastanawiam się nad uszczelnieniem, bo podobno podkładki nie ma
DziękiElring Liq 74
Jakby ktoś borykał się z tematem szklanki nie są do kupienia (może w serwisie ale bałem się tam dzwonić.
Zostaje tylko szlfowanie

Dzięki za załączniki, szukam blokad do tego silnika kupowałeś takie?Wrzucam to co znalazłem na innym forum, może się komuś przyda
Nie, na wałku rozrządu jest miejsce na klucz, najzwyklejszy, rozmiaru nie pamiętam ale coś ponad 20.Dzięki za załączniki, szukam blokad do tego silnika kupowałeś takie?
Kurka na "sznurek" jeszcze nie blokowałem tłoków, proponuje złożyć w urzędzie patentowymNie, na wałku rozrządu jest miejsce na klucz, najzwyklejszy, rozmiaru nie pamiętam ale coś ponad 20.
Ja rozkręcałem koła blokując 1 tłok od rozrządu, tzn. ustawiłem go w pozycji przed zamknięciem zaworów i napchałem takiego grubszego sznurka który zblokował mi tłok. Pamiętaj że będziesz odkręcał to trzeba wziąć pod uwage. Patent z kosiarek czy w ten sposób mogę uszkodzić panewki tego nie wiem może ktoś bardziej doświadczony się wypowie.

Dobrze też wiedzieć żeNo ja pierwszo słyszę że na sznurek można zablokować i odkręcić, ale dobrze wiedzieć
Ale tak na poważnie, to może ktoś się wypowie na temat: czy można uszkodzić w taki sposób panewki?Dobrze też wiedzieć że
:
W celu uniknięcia uszkodzeń NIE uruchamiać silnika bez zamontowanego paska napędu dodatkowych podzespołów.