Posiadam lagunę II V6 '01 z instalacją LPG. Problem jest taki, że w zeszłym tygodniu zaczęła chodzić nie na wszystkie cylindry. Czasami tylko 3 a czasami więcej. Po odpaleniu chodziła na wszystkie 6 (aczkolwiek mam wrażenie, że była nieco słabsza) i po chwili, zazwyczaj po większym obciążeniu silnika (praca pow. 2 tyś. obr.) odcinało cylindry, czasem dwa czasem trzy, ogólnie bez różnicy, ale już nie chodził na wszystkich. Po zgaszeniu i odpaleniu chwile było dobrze i powtórka z rozrywki. Z tego co zauważyłem odpadały tylko te cylindry z przodu silnika. Odpięcie 3 przednich cewek nie zmieniało pracy silnika stąd wniosek, że chodzi tylko na tych cylindrach pod kolektorem dolotowym. Na benzynie trochę dłużej chodził poprawnie, ale nie było to dużo dłużej niż na LPG. Niestety przejechałem w tym stanie ponad 300 km (wracałem z trasy) dwa dni później zrobiłem jeszcze rundkę po mieście i po południu jak miałem zamiar podpiąć kompa i zobaczyć o co chodzi to auto już nie odpaliło. Po podpięciu do kompa nie łączy się jedynie ze sterownikiem silnika. (ale mogło tak być wcześniej - pierwszy raz podpiąłem komputer) Za to wyrzuca błąd "DF092 - zagubione komunikaty ze sterownika wtrysku. Uruchom procedurę lokalizacji usterek w sieci multipleksowej." i wyrzuca go w układzie klimatyzacji. Jest jeszcze błąd "0600CD" w skrzyni biegów, ale bez opisu. Szukałem iskry, ale z przodu silnika jej nie znalazłem, jutro zrzucę kolektor i poszukam na trzech pozostałych cewkach, jednak jeśli ktoś mógłby coś podpowiedzieć to będę bardzo wdzięczny.