• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laptop do diagnostyki

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Nie zauwazyłem problemow ale tez go nie zostawiam w aucie na noc jak np. jest - 20

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Miałem podobny , za ciezki jak na mój gust juz kupilem Lenovo X200 tablet i sie z nim oswajam . Brakuje mi do niego kamerki i bede robil program " bede ja zadowolony "
:D Jeszcze bios na brandowany i pare kosmetycznych spraw i bede zadowolony .
Za jakiś czas bedzie na sprzedaż moj obecny X61s

ur3an

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Zdzieszowice
Także posiadam i korzystam z X200 tablet i też nie mam w nim kamerki i bluetooth, ale już do mnie bluetooth idzie.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
BT mam, mam stacje dokujacą, jeszcze do konca wszystkiego nie testowałem ale na baterii bez szalenstw mozesz działac chyba 6 godzin . Wstawie mu WWAN i moze niezabawem kamerkę . gdzie kupileś kamerke ??

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Dzieki , na razie bede go napewno kilka dni przygotowywał do pracy , wgrywanie progamow zajmie na pewno kilka dni

tester1987

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Faarvang Dania
A macie jakiegos godnego polecenia sprzedawce co sprzedaje wlasnie lenovo x61s bo ten bedzie najodpowiedniejszy tak czuje po przeczytanych komentarzach i jakie parametry powinien miec bo wice mase z 2 rdzeniowym procesorem 1.6 taki czy inny jaki najlepiej zeby mial specyfikacje w krutce otwieram warsztat tak ze dlatego zadaje tyle pytan z gory dziekuje za wasza pomoc

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
Do warsztatu tylko ibm thinkpad , dell .
Najlepiej matrca nie większa niż 14"

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Zgadzam sie coś nie plastkikowego , co najmnie 3 USB i w miare małe bo ciagnać 15 czy 17 do srodka auta to kompletny idiotyzm
Mogę wysłać ale nie mam pojecia jak się wysyła za granice i ile to kosztuje
Jak by nie to ze mam tableta to bym tego mojego nie sprzedawał bo :
- był to lezak i praktycznie nowy .
- bateria trzyma ciaglej pracy jakieś 5 h a ze ustawilem go tak ze na baterii po zamknieciu pokrywy idzie spac to praktycznie wieczorem go dawalem do ładowania
najnowszy brandowany BIOS pozwala na prace z dyskami SSD SATA III.
RAM 3 Gb win7 na tym lata
Mozna mu wstawić modem GPRS bo ma miejsce
Cena .... adekwatna do sprzetu ... :D

tester1987

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Faarvang Dania
Zgadzam sie coś nie plastkikowego , co najmnie 3 USB i w miare małe bo ciagnać 15 czy 17 do srodka auta to kompletny idiotyzm
Mogę wysłać ale nie mam pojecia jak się wysyła za granice i ile to kosztuje
Jak by nie to ze mam tableta to bym tego mojego nie sprzedawał bo :
- był to lezak i praktycznie nowy .
- bateria trzyma ciaglej pracy jakieś 5 h a ze ustawilem go tak ze na baterii po zamknieciu pokrywy idzie spac to praktycznie wieczorem go dawalem do ładowania
najnowszy brandowany BIOS pozwala na prace z dyskami SSD SATA III.
RAM 3 Gb win7 na tym lata
Mozna mu wstawić modem GPRS bo ma miejsce
Cena .... adekwatna do sprzetu ... :D
Adekwatna to znaczy ? Cena wysylki w zaleznosci od kuriera i wagi a ile takowy ibm ma kg i czy pracujesz na win7 z kazdym programem czy lepszy winxp z sp3 bo ruzne opinie slyszalem

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
działał na :
- Win XP sp3 / win7 ultimate
- linux mint od 13 do 17.1
nie tesowałem na Viscie
Z tą duza baterią pewnie ze 2 kg ?

Maesc

SuperMechanior
Punktów
2
Szukam tabletu z buetooth do diagnostyki i czasami na szybko przeglądniecie internetu ktoś co poleci?

A bym zapomniał o przekątnej 10-12"

I co myślicie o Lenovo yoga 2 z windowsem?

tester1987

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Faarvang Dania
Marek_S to za ile chcial bys sprzedac tego IBM a i te wszystkie systemy masz na tym lapku czy ogolnie testowales a jak ze sterownikami do windows xp sp3 z IBM

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ja mam inaczej , mam po prostu kilka dyskow i zalezy od potrzeby zmieniam dysk i po problemie , XP chodzi bez problemu tyle ze musisz sie pobawić w stery SATA II do XP
w tej chwili pisze z niego z systemem Linuc Mint 17.1 a 3 godziny temu pracowalem nim diagnozujac auto w systemie win7 z dyskiem SSD .:D:D . Ile to rozmowa na PW ale na pewno nie tanio bo sprzet jest zadbany i podkrecony bios i bateria o pojemnosci 100%

HeXeN

Gaduła
Punktów
10
ostatnio też szukam drugiego laptopa. zaleta x61 i x200 to małe wymiary, ale to modele bez touchpada. jak się pracuje na takim lapku? czy to jest wygodne?
szkoda że RAMu obsługuje tylko max 4GB i brak RS232 (przydatne do jednego proga)
ale już lepiej (pod względem hardware) na tym polu wypada T400 14,1" - ma touchpad, plusem jest to że jest mniejszy od typowych 15", procki były Core 2 Duo wersje nawet 2,83Ghz 6MB cache, ma RS232 w stacji, RAM DDR3 max 8GB, można wsadzić dwa dyski, SSD i drugi HDD w DVD bay, w mocnej konfiguracji spokojnie obsłuży partycję z Win 7 & 8 64bit (wiem że te systemy teoretycznie nie mają nic wspólnego z diagnostyką, ale ale, wiadomo co na nich lata OK i do postawienia czego jednak się przydają a nawet są niezbędne...)

pod uwagę biorę też D630. małym minusem jego jest RAM typu DDR2 i wystająca bateria z przodu.

D430 - mały i poręczny ale, słabe procki, RAM wchodzi tylko jedna kość, dysk wchodzi 1.8" ZIF zamiast 2,5 calowych

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ale po co Ci RS232 ? Mnie zupełnie nie jest potrzebny touchpad a joypadem doskonale się operuje i po co tyle ramu ? Praktycznie nie wykorzystane . Moje kryterium do diagnostyki jest takie :
- pracuje na XP
- szybka wymiana dysku akurat w Lenovo można zrobić kieszeń
- mały bo do auta nie będę woził 17 calowej krowy .
- wysoka energo oszczędność
- nie używam egzotycznych systemów wole zainstalować Linuxa , bardziej bezpieczny niż którykolwiek Windows .
Akurat w X61s po zmianie bios wycisnąłem SATAIII system na SSD wstaje w momencie .

Do góry Bottom