Możesz mi rozwinąć ? Mój szef brał ostatnio ducato na firme no ale to rozumiem A tutaj wychodzi na to że płacimy cały okres powiedźmy 2000 tysiące miesięcznie i koniec końców zostajemy bez auta Sam o tym nie myślę ale pytam z własnej ciekawości co inni na ten temat myśląW życiu. Ani na osobę prywatną, ani na firmę. Żadnych więcej leasingów. Jeden miałem na firmę i następnym razem wolę kredyt brać. Tak twierdzą wszyscy którzy już temat przerobili.

Leasing jak leasing, każdy musi sobie sam sprawdzić czy mu się to finansowo opłaca. Z Master1.pl warto w ogóle skorzystać, ponieważ oni sprzedają samochody po kontraktach. A to oznacza, że były wcześniej leasingowane i serwisowane przez operatorów leasingowych. Masz dzięki temu gwarancję przebiegu i wgląd w całą historię serwisową auta. To są najbardziej pewne auta z drugiej ręki.
Koszt leasingu jest dużo niższy niż w przypadku kredytu. Ratę leasingu wrzucasz w koszty, ratę kredytu nie
koszt kredytu także wrzucasz w koszty, ale robi się to trochę inaczej. W koszty idą odsetki od kredytu + faktura zakupu samochodu (amortyzacja). Masz dokładnie te same koszty, tylko inaczej się je ksieguje.