• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Logi Skoda Octavia I 1.8T AGU

Mateusz215351

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gniezno
Witam :)
Z racji tego ze jestem zielony w temacie diagnostyki, mam pytanie do forumowiczow, czy ktorys z was bylby w stanie odczczytac logi z mojego auta (jak w tytule) auto niby seria bez kata..
Problem polega na tym ze turbo laduje na max pryz obrotach silnika 3,4K
Turbo podaje 1.0-1,1Bar i trzyma cisnienie.
Pozdrawiam

Strawek

SuperMechanior
Punktów
30
Miasto
Wałcz
A gdzie te logi?

Witam :)
auto niby seria bez kata..
Turbo podaje 1.0-1,1Bar i trzyma cisnienie.
czyli to nie jest seria, BAM seryjnie pompuje ok 1 bara, AGU 150 koni to ok 0,6

Poza tym jak dla mnie tu nie ma nic dziwnego, maleńka turbinka, doładowanie z dołu podniesione więc w piku wyszło 1 bar i z 300 Nm a potem wszystko leci na łeb na szyje zapewne, norma przy takich silnikach - większość tunerów robi takie "dieslowe" charakterystyki żeby auto sprawiało wrażenie dynamicznego

Ostatnia edycja:

Mateusz215351

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gniezno
Tyle ze ona ma 164 km i 220 nm na hamowni tyle pokazala.. Logow nie wstawilem, najpierw szukam osoby ktora podjelaby sie oceny tych logow.. Poza tym nie moge zrobic logowania grup odpowiedzialnych za turbo tzn tych ktore pokazuja doladowanie zadane przez mape i osiagniete.. Vag wywala blad nie wiem czemu..

Strawek

SuperMechanior
Punktów
30
Miasto
Wałcz
Tam nie ma map sensora więc doładowania w logach nie sprawdzisz, jedynie podpinając manometr, no ale to skąd wiesz ile ładuje?

AGU się loguje: 002+007, 002 + 025, 001+013
Dziwną masz tą moc i moment, moment jak seria.

Masz wykres z hamowni?

Mateusz215351

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gniezno
Wykresu mi nie dal, no wlasnie podpial zegar pod jakis wezyk nie wiem gdzie i patrzyl to w granicach 3.5 podaje 1-1.1 bara i na wykresie tez bylo widac ze ona estaje w tym momencie najlepiej a przy nizszych obrotach prawie nie zyje.. A moze jest pekniete turbo? Jest to prawdopodobne? (ja logowalem je samemu na 03 i 022 chyba nie pamietam kolega mi dzis wysle te logi, to jak wrócę z niemczech to bede musial poprawic je albo poprosic go zeby zrobil mi takie kanaly jakie mi pan podal)

Masz wykres z hamowni
Ten tuner mi dzis wysle wykres

Ostatnia edycja:

Strawek

SuperMechanior
Punktów
30
Miasto
Wałcz
Jak jest popękane żeliwo w turbo, klapka ma luzy czy ogólnie wyrobiona sztanga, do tego typowe dla tego silnika - nieszczelności to pewnie że może późno wstawać.

Do góry Bottom