• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mój syn idzie do szkoły na mechanika samochodowego

folm

Nowy
Punktów
0
Witam, mój syn Jacek idzie do szkoły ul.Gintrowskiego 38 w Warszawie na mechanika samochodowego, z racji tego,że interesuje mnie przyszłość Jacka to chciałbym się zapytać ile mniej więcej można zarabiać jako mechanik?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Dobre :D Skoro interesuje Cię przyszłość syna, to może warto by było raczej zainteresować się poziomem nauczania w szkole?

A zarobki to już zależy jaki zdolny będzie.

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Należy zadać pytanie czy twój syn w ogóle się interesuję motoryzacją. Miałem okazję prowadzić jakiś czas temu zajęcia w jednej ze szkół samochodowych w Wawie i byłem zszokowany. Na 20 zawodników w jednej z klas maturalnych wybrałbym może dwóch, których można by czegoś dalej nauczyć, reszta sprawdzi się docelowo jako klientela pobliskich warsztatów, których należy golić potrójnie!
A tu przykład absolwentów reprezentujących podobny poziom z "praktyką w akcji" ręce opadają :p

Ostatnia edycja:

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Wszystko zależy od tego jak bardzo polubi naprawić samochody. Z tego da się wyżywić siebie i rodzinę.
Najgorsze pierwsze 10 lat, potem z górki.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Kiedyś prowadziłem WF w klasach mundurowych. Średnio ma 25 osób 20 zwolnień z WF. Witamy w PL

folm

Nowy
Punktów
0
Dobre :D Skoro interesuje Cię przyszłość syna, to może warto by było raczej zainteresować się poziomem nauczania w szkole?

A zarobki to już zależy jaki zdolny będzie.
Interesowałem się poziomem w szkole , dlatego poszedł na Gintrowskiego 38.

thomasoo68

Początkujący
Punktów
5
Miasto
Stalowa Wola
Jako mechanik to 5-6 max u dobrego prywaciarza ,gdzie będzie miał dobry % od roboty no i oczywiście po 9-12 h . Zwykły serwis gdzie ludzi w biurze jest więcej niż samych mechaników , 2.5 do 3 tys max 8h czasem 9 .\ Osobiście przeszedłem obie te drogi ,i uważam , że młody powinien złapać doświadczenia i próbować pójść na swoje , myślę że 8-10 lat pracy u kogoś a potem swój warsztat.

folm

Nowy
Punktów
0
Tam gdzie ja serwisuje samochód to pracują od 8:00 do 17:00, pon-czw, a w piątek od 8:00 do 15:00, 12h pracy to jest jakiś wyzysk.

Do góry Bottom