Lukasz_gos
Bywalec
- Punktów
- 8
Bo problem ciagle występuje. Trzeba usunąć usterkę i wtedy skasować błąd.Bledu nie da sie skasowac .Auto wchodzi w trybie awaryjny .
Ale czemu akurat czujnik ciśnienia. To element pomiarowy a nie wykonawczy.Czujnik ciśnienia w kolektorze wymieniony

a masz jakis pomysl co jest usterka ?Bo problem ciagle występuje. Trzeba usunąć usterkę i wtedy skasować błąd.
Ale czemu akurat czujnik ciśnienia. To element pomiarowy a nie wykonawczy.
Tak upraszczając, to tak jakbyś przy gorączce wymieniał termometr![]()
Też pyszny pomysł...przed zdjęciem głowicy.Sprawdż wiązkę
Ma okolo 240k krajowyMoże egr przepuszczać powietrze.
Albo zajeb. są zawory nagarem np.
Tu jest ważne ile to ma przebiegu i czy krajowy.
Automatyczne połączenie postów:
Też pyszny pomysł...przed zdjęciem głowicy.
Przy renowce nie mam opcji wejścia w ten tryb. Przeplywomierz podmieniłem bo mam 2 takie renowki i jest to samo. Błąd od czujnika na kolektorze bo gdy go odepnę to błąd znika,a pojawia się innyTester sobie kupiłeś to teraz jeszcze się naucz go obsługiwać.
Wejdź w tryb OBDII i zobacz normalny kod błędu. Prawdopodobnie tutaj chodzi o MAF, bo na zdjęciu wartość jest kosmiczna jak na bieg jałowy.
To jest kod OBD II -P0106-29-Zgodność między ciśnieniem doładowania a ciśnieniem atmosferycznym
Sorry, zmierzyłem jeszcze raz. Jest 5v . Pomiedzy dwoma zewnętrznie jest 3.5 ale między dwoma sąsiadującymi jest 5zmierzylem napiece dochodzace do czujnika. Jest okolo 3,5V
Myslicie ze sterownik bedzie uszkodzony ?
W granicach błędu statystycznegoPrzecież na zdjęciach z parametrów masz cisnienie atm 998-ciśnienie w kolektorze 1059 dokładnie co jest w opisie błędu.

Według Ciebie ale komputer widzi inaczej.W granicach błędu statystycznego
No nie no może być na granicy, że już wyłapuje tę różnice. Wiadomo.Według Ciebie ,a komputer wie swoje
Według Ciebie ale komputer widzi inaczej.