• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MaxiEcu- porada

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
echhh czasem takim elmem dobrze się akurat robi diagnozę np. jak ma LPG i coś wariuje patrzysz na LTFT i STFT i widzisz , az tak dobry jest ten maxiecu ? @Bartek4x4 ? ale fakt nie ma elm multipleksera , fajny jest program do forda na elma )))) i do tego darmowy

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Ja nie mam elma tylko dokupiony multiplekser z wifi. Razem z 10 calowym tabletem jest to wygodne rozwiązanie. No i ori. Konkurencja nie spi

Ostatnia edycja:

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
a co to takiego ten multiplekser ?
:wideyed:
czy to jakiś kombinator ?
:bored:

Ostatnia edycja:

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
może rozwiń temat bo ja to się nie znam na takich ten tego no :confused:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
co to teleturniej 1 z 10? ksiazka w lape. Po Twoich postach wnioskuje, ze jestes magikiem i wszystko wiesz. Poczytaj o efekcie Krugera Dunninga albo nie pisz po alkoholu

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
ja tylko kciaem żebyś własnymi słowami coś opowiedział o co kaman z tym jak mu tam multi czy demulti nie żeby już od razu o bramkach logicznych :p

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
no to wpisz multiplekser i dodaj slowo wiki. tam jest ladnie wyjasniona zasada dzialania

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
a tak swoją drogą popijając sobie wspominam ile tu się herezji naczytałem o uderzeniach prądowych i szlifach wałkiem do ciasta żeby porysować gładź bo olej musi coś tam o tulejkach z mosiądzu bo nikt nie wie czym się różni od brązu no i efekt jak widać odwala mi :D:D:D

no to wpisz multiplekser i dodaj slowo wiki. tam jest ladnie wyjasniona zasada dzialania
ja wiem i rozumiem nie muszę wpisywać nic w google tak tylko z ciekawości zapytałem

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Nikt nie jest omnibusem to forum jak i wiele innych służy do wymiany wiedzy a nie szydzenia, że elm to coś tam coś tam. Ci z maxi ecu robia sporo żeby klient był zadowolony, sam jestem programistom i jak pisalem program do obslugi świateł pod Macro to tyle H i K w życiu nie slyszalem.
Ps chodźmy spać

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
no stary wybacz z tobą do łóżka nie pójdę :D

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
A czy on w ogóle coś czymś kiedyś robił Bartku, on tu tylko struga pawiana.

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
aaaa teraz rozumiem rozumiem kto tu z kim śpi :happy:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Jakie Macro ? Ciekawe , a multiplekser to taki dinks co łanaczy rózniste piny coby kabelek lonczył

superlolek

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biała
Dobra to ja tutaj zapytam. Jak wygląda temat obsługi systemów TPMS przez MaxiEcu w pojazdach z lat 2005-2012?
Oczywiście zakładamy posiadanie mpm-com w najnowszej wersji.
Interesuje mnie głównie odczyt wartości, programowanie czujników, możliwość włączenia/wyłączenia systemu o ile taka istnieje.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Jeżeli chodzi o bmw i renault. Pokrycie jest prwie w 100%. Vag tez ale tu wole vcds

superlolek

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bielsko-Biała
w sensie, że działa programowanie pełne? Widziałem, że w przypadku Scenica II i Laguny II jest dobrze a jak wygląda temat SIII, MIII, LIII?

Grzegorz_m270

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Liszki
Panowie ME nie jest takie złe, na pewno to produkt dla początkującego, który chce "zbadać" swojego polo czy golfa znajomego. Od użytkowników testera dowiedziałem się że program ma wiele błędów. Wysłuchując wielu opinii zdecydowałem się na delphi autocoma (wiadomo chińczyk), użytkuje go ponad pół roku, (zwrócił się po 4-5 miesiącach) ale go NIE polecam. Delfin ma ogromne problemy z czytaniem aut, np.: toyota corolla 1.4 diesel 2007 do auta wszedłem po przez inny model z 2005r, brak możliwości wykonywania adaptacji czy kodowania w poszczególnych autach np. adaptacja przepustnicy w polo MPI bez problemu, w fabii MPI brak możliwości, kodowanie wtrysków 906 om651 r2010, C 204 z 651 brak możliwości, no i problem z odczytem logów. ME polecam dla chłopaków, którzy dopiero zaczynają i pierwsze co będą robić to odczyt błędów, weryfikacja i usuwanie drobnych usterek, na adaptacje i kodowanie macie jeszcze czas. To co napewno moge powiedzieć to znany już dobrze cytat "Jeśli program jest do wszystkiego to jest do niczego", ale mimo to myśle że ME jest dobry na początek.
Teraz mam pytania: Czy macie panowie styczność z Bosch KTS, czy to dobry wybór?
Dla czego nie moge zainstalować na tym pieprzonym win8.1 Autodaty, workshopdaty, ani esi tronic?

Patrzyłem teraz na Maxiecu i skurczybyki podnieśli ceny o ok 100 pln.

Do góry Bottom