• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MaxiEcu- porada

Studio Art-BI

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Dębno
Opiszę następne doświadczenie z DS150. Peugeot 308 1.6 HDI . Napełniłem zbiornik dodatku do paliwa i teraz reset komputera dodatku i poinformowanie go, że jest napełniony, czyli telekodowanie sterownika dodatków. DS150 wykonuje procedurę, ale poziom dodatku dalej 4%, czyli info w programie delphiego, że procedura ok, ale dalej nie idzie usunąć błędu niskiego poziomu dodatku. MaxiEcu , każe po zakończonej procedurze odkręcić na 5s korek wlewu paliwa. Robię zgodnie z instrukcją i żadnego efektu, dalej 4% dodatku. Biorę G-scana wykonuję procedurę, odlicza od 15s do zera, zaglądam w parametry a tutaj poziom dodatku 99%. Błąd skasowany auto naprawione. PANOWIE! ANI MAXIECU, ANI DS150 NIE PORADZIŁY SOBIE Z TAK PROSTYM ZADANIEM. O ILE MAXIECU TO NIEWIELKI WYDATEK TO ODRADZAM WSZYSTKIM ZAKUPU DS150. FIRMA NIE GODNA UWAGI I OSZUKUJE NAS. JEST TO TOTALNE NIEPOROZUMIENIE. OBSŁUGA W DELPHI POLSKA CHAMSKA I MA WSZYSTKO W NOSIE.

TO TYLE CELEM INFORMACJI

MaxiEcu

Bywalec
Punktów
11
Opiszę następne doświadczenie z DS150. Peugeot 308 1.6 HDI . Napełniłem zbiornik dodatku do paliwa i teraz reset komputera dodatku i poinformowanie go, że jest napełniony, czyli telekodowanie sterownika dodatków. DS150 wykonuje procedurę, ale poziom dodatku dalej 4%, czyli info w programie delphiego, że procedura ok, ale dalej nie idzie usunąć błędu niskiego poziomu dodatku. MaxiEcu , każe po zakończonej procedurze odkręcić na 5s korek wlewu paliwa. Robię zgodnie z instrukcją i żadnego efektu, dalej 4% dodatku. Biorę G-scana wykonuję procedurę, odlicza od 15s do zera, zaglądam w parametry a tutaj poziom dodatku 99%. Błąd skasowany auto naprawione. PANOWIE! ANI MAXIECU, ANI DS150 NIE PORADZIŁY SOBIE Z TAK PROSTYM ZADANIEM. O ILE MAXIECU TO NIEWIELKI WYDATEK TO ODRADZAM WSZYSTKIM ZAKUPU DS150. FIRMA NIE GODNA UWAGI I OSZUKUJE NAS. JEST TO TOTALNE NIEPOROZUMIENIE. OBSŁUGA W DELPHI POLSKA CHAMSKA I MA WSZYSTKO W NOSIE.

TO TYLE CELEM INFORMACJI
Najpóźniej w środę 04.12 będzie poprawka w wersji Beta.

Studio Art-BI

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Dębno
Widzisz kolego sylwekdm . Mój post przyczynił się do tego, iż użytkownicy MaxiEcu mogą liczyć na poprawkę, a teraz zastanów się, co ciekawego, czy też pożytecznego wniósł twój post??? Admin powinien pieniaczy banować lub usuwać z forum. Wtedy można by było dużo pożytecznych spraw załatwić na forach, a tak, to ludzie nie udzielają się na forach z powodu takich użytkowników jak "sylwekdm". Może kolego teraz 3 razy pomyślisz zanim coś napiszesz, chociaż wątpię.
Koledze z MaxiEcu dziękuję za szybką reakcję. W delphi wypięli się na moje zgłoszenie.

Pozdrawiam.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Coś chyba ściemniacz z tym delfajem
Robiłem co-prowda 508 i poszło bez problemu
Znajomy miał świeżo kupiony „bez aktualizacji” i poprosił mnie żebym to zrobił

Punktów
1
Miasto
Kalisz
A ja miałem inny przypadek... reset ilości dodatku w 407. mega macs nie ogarnął a maxiecu tak.

Studio Art-BI

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Dębno
Do przedstawiciela MaxiEcu.
Niestety, ale pojawia się trochę błędów w waszym programie. Dalej peugeot 308 2010r 1.6D 9HR parametry bieżące.
Korekta przepływu wtryskiwaczy pokazuje kompletne bzdury, nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. Ciśnienie różnicowe filtra cząstek stałych też pokazuje cały czas "0" i nic sie nie zmienia. DS150 pokazuje wartości prawidłowe zarówno korekty jak i ciśnienie różnicowe na wolnych obr. pokazuje 5mb. Niestety, ale coraz ciemniej się robi. Postanowiłem pisać o błędach w maxiecu, aby inni użytkownicy mieli podgląd na moje doświadczenia. Może niech inni użytkownicy też piszą o swoich doświadczeniach z tym projektem.

Pozdrawiam.

Studio Art-BI

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Dębno
Kolego z MAXIECU!!!
Jest coraz gorzej z waszym projektem. Zaraz okaże się, że niestety , ale będzie racja po stronie narzekających.
Golf IV 2002r łączę z zestawem wskaźników , dalej regulacje, wybieram adaptacje po naciśnięciu zielonej strzałki (w dół skierowanej), rozwija się okno i od razu wyskakuje komunikat "nie udało się wykonać funkcji obsługującej sterownik" mimo, iż jeszcze nic nie zrobiłem. Komunikatu nie idzie wyłączyć program jest zawieszony, trzeba uruchomić managera zadań i go dobić. Taki sam efekt jest w Passacie B5 FL 2001r.
Funkcja jeszcze pół roku temu działała właściwie, bo często z niej korzystałem w celu skasowania komunikatu o koniecznym serwisie pojazdu na desce.
Problem jest w tym, że przy kliencie takie motania się z programem to nic wesołego. Klient trzasnął drzwiami i pojechał do innego warsztatu.

Studio Art-BI

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Dębno
C.D. Do przedstawiciela MaxiEcu

Golf IV 2002r ABS/ESP po połączeniu nie pokazuje żadnych parametrów. Testowane na różnych typach ABS w opcjach programu. Weźcie się w garść ponieważ nie można w tej chwili pracować tym programem. To jest kompletna porażka. Soft jest spieprzony na maxa. W załączniku logi. Ja przestaje już zgłaszać, bo nie mam na to czasu. Niestety, ale trzeba soft sprawdzić całościowo, bo jak wprowadzacie zmiany to pieprzycie opcje inne. W tej chwili interfejs nie nadaje się do rzetelnej pracy. W TEJ CHWILI NIE POLECAM TEGO SPRZĘTU DO PRACY W WARSZTACIE. TYLKO AMATORSKO.

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Chociaż masz ori ds150 czy opisujesz żółtka?

Studio Art-BI

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Dębno
ORI. Z wykupioną aktualizacją do grudnia 2020r. I gwarantuję ci , że żółtek niczym się nie różni, oprócz ograniczenia aktualizacją. Problem w tym, że delphi nie aktualizuje już możliwości softu w autach do 2010r. To co nie działało , albo miało błędy ma dalej w najnowszym wydaniu. Dokładają nowsze auta i skupiają się na autach nowszych. Dzisiaj z tą wiedzą nie kupił bym już DS150. Delphi polska ma wszystko w nosie. Liczyłem, że w nowszych aktualizacjach poprawią coś w starszych autach , a tu lipa. A juz to HynesPro co dokładają, to jakieś żarty są. Nie ma nawet rozpiski bezpieczników trzeba dopłacać. Są tylko podstawowe dane. Dzisiaj kupił bym TEXĘ. Tam chociaż Autodata jest kompletna ze schematami elektrycznymi. Po wygaśnięciu abonamentu autodata działa dalej. Texa kosztuje mniej więcej tą samą kasę.

Ostatnia edycja:

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Oj Panie ........w texie nie jest kompletna AD
ale
Nadaje się do wieszania psów :D

Studio Art-BI

Uczestnik
Punktów
13
Miasto
Dębno
Chciałem zakomunikować, że maxiecu poprawiło wszystkie zgłaszane błędy. Pobrałem wersję beta i wszystkie problemy zniknęły, te które zgłaszałem.
To zasługuje na pochwałę, jednak były to błędy wynikające z niestaranności, a nie z braku możliwości firmy, więc nie powinny się przydarzyć.

Pozdrawiam.

Daniel_89

Nowy
Punktów
0
Witam! Pytanie do Was: jak się ma MaxiEcu w przypadku diagnostyki aut koncernu VW? Można śmiało to porównać do VCDS? Czy jest możliwe np kodowanie Climatronic w Passacie B6? czy od razu nastawić się na zakup wspomnianego VCDS?

Pozdrawiam

Punktów
1
Miasto
Kalisz
Kolego Daniel_89 nigdy nie porównuj interfejsów dedykowanych do okreslonych marek z tym wielo markowym. VCDS zrobi o 60% wiecej roboty niż jakikolwiek inny interfejs wielo markowy, bez względu czy to będzie Maxiecu za 2000zł czy Mega Macs za 10000zł czy Delphi za 8000zł. Interfejsy wielomarkowe służą do diagnostyki, a i nawet to nie zawsze robią dobrze. jeden robi lepiej tą markę a drugi inną, lecz żaden nie jest w stanie zrobić tego co interfejs dedykowany.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Może nie aż tak drastycznie co do wszystkiego , to do ........ niczego , ale Adrian2008mp rację ma .

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Bierz ROSSTECHA VCDS . Te podpowiedzi sa bezcenne w nim. Wywalalem czujnik jakosci oleju z paska to w vcds podpowiedział jak kodowac np. W innym musisz z głowy wyciągać kodowania.

Do góry Bottom