• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MAZDA 6 2.3 166 KM - skrzywiła 3 komplet tarcz hamulcowych przód

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Wiec na razie z wszystkich podpowiedzi sklaniam sie ku temu co napisał kolega Dalkowiac wbijaj tarcze i zaciski od turbo tylko pamietaj zęby 3 razy nie rosną

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
no coz, hamuj recznym! ja bym kupil mintexa na probe, i miekkie klocki. jezeli wszytsko inne juz sprawdziles.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Kolega na mazurach ma taka 2.3 z 10 roku, zapytam go o hamulce. Był w sumie z miesiac temu u nas ale nic o tym ze cos bije nie wspominał, jest drugim włascicielem a ma juz ja ponad 2 lata.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
To raczej podstawa albo dociagaj je recznie maszymie nie zawsze mozna ufac chodzi o pnaumata :-P przeciagniesz szpilki i dopiero sie narobi rabanu

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
maxsslko mi w hurtowni wbijali do glowy, ze to nowy polski produkt. co do miekkich klockow myslalem nad tym zeby zalozyc jakies smieci wlasnie, ale rozwazam tez zakup kompletu od MPS zaciski plus tarcze mam nadzieje ze nie bedzie trzeba wymieniac serwa na wydajniejsze.

narazie poslucham rady ZZibbiego i spróbuje dokrecic kola dynamometrem.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Raczej nie i na 99% pasuja bez przerobek z mpsa wiec nie naglowisz sie

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Ja w swoich rozrzutnikach montowalem brembo i jestem zadowolony a co do zimmermannow raz zdazylo sie montowac klientowi i zwrotu nie bylo osobiscie nie jezdzilem wiec wlasnych doswiadczen nie mam
A kupowalem normalnie w sklepie z ktorym wspolpracuje zapytam sie jutro z jakiej hurtowni to biorą

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
2005. ZIBI ja nabywam zimmermanny z ALEX SZCZECIN .

ja latalem na Zimmermanach osobiscie w NEXII ganialem nią na 110 procent a i tak wytzrzymywaly.

Coval

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Zielona Góra
Ziemmermanny kupowalem nie raz w lewian.pl, maja tez sklep na alledrogo, bardzo dobre tarcze

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
2005. ZIBI ja nabywam zimmermanny z ALEX SZCZECIN .

ja latalem na Zimmermanach osobiscie w NEXII ganialem nią na 110 procent a i tak wytzrzymywaly.
a musisz tak świrować tą mazdą??? nie można wolniej? :D

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
eh Arni no masz trochę racji, ale no kurde jestem zdania tego, że po to tam jest tych pare kucy zeby tym konkretnie polatac :D a zreszta tutaj jak na japonczyka przystalo silnik dopiero zyje do 5 tys do 7 :D i tak za 2 tygodnie ja stawiam i rozbieram glowice i dół bo olejek połyka za bardzo :D

Masakra

SuperMechanior
Punktów
19
No to i ja dodam coś ciekawego miałem taka samą przygode z mazda 6 tylko 2.0 Diesel czyli demon to to nie był i pogieła mi trw, brembo ,zmiermany i jescze jakieś przedzwonilem do znajomych po serwisach i podpowiedzieli mi ze może jest to winna nie orginalnych felg a ze szkolen pszypomnialem sobie że faktycznie byla taka akcja oplu jakimś bodajże i porshe ze felgi sa tak projektowane by powietrze wpadało na tarcze i ja schładzało zafira ma takie plastiki prowadzace na tarcze powietrze z dolu zderzaka ale klient niechciał zmieniać felg w ciemno takwiec po ok 1 miesiacu mierzenia tarcz a dokładnie otworu wentylacyjnego wybralem tarcze ABE fakt faktem jest mniej materialu do scierania ale za to jest wiekszy otwór wentylacyjny i dziala ok juz 2 lata i klient zadowolony :) aha a silniki 2.3 sa slabo udane tam paneweczki klekaja czesto :(

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
FELGI ORYGINALNE.

a co do panewek to nie wiem czy to prawda :D moja ma 230 tysi i jest git zreszta bede wyrzucal korby to obejrze je i ewentualnie zarzuce nowe nominalne.

Do góry Bottom