• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[MB C180 W202] Długo Kręci Nim Zapali

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
nadal ale jeżeli nie widzisz porawy to albo czujnik albo ciśnienie w magistrali , pomijając kompresje i zawory.

asziatko

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Tarnów, pow. tarnowski, Małopolskie
Trochę jest grzebania i na zasadzie porób i błędów. Ale chcę wyeliminować tą usterkę.

Dziś też zrobię parę km i zobaczę jak będzie palił czy coś lepiej czy nie.

Wczoraj źle podałem przejechane km, w sumie do wczoraj zrobiłem na Pb 40 km.

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Masz około 28% odchyłki w zakresie 5k do zero przy tak dużum zakresie taka odchyłka raczej nie miała by wplywu na odpalanie tym bardziej ze problem pojawia sie po liniowym wzroście temp po zgaszeniu auta. W tym przypadku bez pomocy specjalisty tutaj na forum raczej nic nie da sie zeobić tym bardziej ze dysponujesz bardzo okrojoną wiedza i zapleczem technicznym tym bardzie gdzy zamiast wyników testu otrzymujemy kolejne i kolejne snucie tematów które były już przerabiane. Oczywistą sprawą jest ze każdy chciał by naprawić auto po najmniejszej linii oporu ale zgubna jest wiara ze da coś się zrobić wracają do tego samego tematu w koło bez walidacji do już zostało sprawdzone. Do tej pory to testy były tylko organoleptyczne i do niczego to nie boprowadzi. Napisałeś ze znalazłeś paliwo w przewodzie podciśnienia regulatora ale samo wyczyszczenie go tego nie naprawi on poprostu cieknie i trzeba wymienic bo nie masz stołu testowego zeby sprawdzic czy jest ok pomimo tego źe bardzo byś chciał zeby tak było. Łapiesz podpowiedzi które wydaje ci sie źe ogarniesz a finalnie zamiast dać nam odpowiedź wyskakujesz z kolejnym pomysłem który pewnie wyczytałeś na innym forum. Tak sie nie da naprawić auta a nawet pomóc. Marek sprytnie chciał cie przymusić do wykonania chociaż jednej czynności a i tak nie wydaje mi sie ze została wykonana starannie. Ja w ten temat się już nie zagłębiam doputy dopuki nie dostane namacalnych wyników twojej pracy. Pozdr

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
dokładnie tak , weryfikacja wszystkiego po kolei i tyle w temacie .serwooo doskonale to ujął

Chomikos

SuperMechanior
Punktów
12
face palm...

no to zmierz to cisnienie ..!
silnik cieply i zimny ma równe obroty ? czy chodzi jak sieczkarnia ?
popsikaj samostartem okolice przepustnicy na pracujacym silniku ..zobacz czy sá zmiany w obrotach..

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
tu jest potrzebny Woroniecki

Do góry Bottom