• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MERC W209 kręci nie pali. Po dolaniu małej ilości paliwa odpala

aditk

Nowy
Punktów
0
Cześć wszystkim, piszę w sprawie problemu który ostatnio zaczął się u mnie pojawiać. Posiadam W209 2.7 CDI 2003r. Ostatnio miałem sytuację, że po weekendzie w garażu samochód nie chciał odpalić. Kręcił bardzo ładnie ale jakby nie miał paliwa. Dzień wcześniej widziałem, że wskaźnik paliwa dopiero przeskoczył na ostatnią kreskę, więc założyłem, że jakimś dziwnym trafem chyba wyjeździłem wszystko. Zatankowałem zaledwie 4 litry z baniaka odpalił za drugim przekręceniem. Dwa tygodnie później podobna sytuacja. Merc stał jeden dzień, wskaźnik paliwa pokazywał 3 kreski a samochód i tak nie chciał odpalić. Znowu, wycieczka po 4 litry paliwa, po zalaniu odpalił za drugim razem. Myślałem, że to będzie wina pływaka czy coś w tym stylu. Tydzień później, bak zatankowany na 1/3 (wlane 15 litrów a przejechane 90km od tego momentu), samochód nie odpala, dolewam klasyczne 4 litry i znowu uruchamia się za drugim razem. Postanowiłem, że na następny dzień zatankuje go do pełna i zobaczymy. Tylko, że mając już ponad 1/3 baku i dolaniu 4 litrów po przejechaniu 10 km znowu nie chciał odpalić na drugi dzień i klasyczne dolanie najzwyklejszego baniaka pomogło, i odpalił za drugim. Zatankowałem do do pełna i póki co dwa dni z rzędu odpala normalnie. Samochód jeździ w pełni normalnie, obroty równe, akumulator 3 letni, żadnych błędów na komputerze (komputer najzwyklejszy od kolegi, ale w jego oplu i fiacie błędy umie wykazać). Bardzo proszę o poradę, bo taka jazda zaczyna być bezsensowna. Dzięki za wszystkie uwagi

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
A spróbuj nie zalewać paliwa tych kilku litrów a odkręcić sam korek wlewu i odpalić ...nic nie dolewając samo odkręcenie korka wlewu paliwa

Do góry Bottom