• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MERCEDES SPRINTER NIE KRECI ROZRUSZNIK

spokoboy

Początkujący
Punktów
0
Miasto
PŁOŃSK
Witam. Posiadam mercedesa 906 315 cdi z 2007 roku który spędza mi sen z powiek. Pojazd przestał odpalać. Auto jest karetką pogotowia i po mojej nieudanej próbie podłączenia sterownika stroboskopów zrobiło się zwarcie i od tej pory auta przestało odpalać jak i stroboskopy przestały działać. sprawdziłem wszystkie bezpieczniki te pod deską rozdzielczą z lewej strony, te przy plusowej klemie a także te pod siedzeniem. Wszystkie są dobre. Przekażniki zostały również sprawdzone . Były zwierane na krótko i wszystkie są dobre. Po przekręceniu kluczyka w pozycje start przekażnik R5 czyli styk 50 puka. Zmierzyłem we gnieździe tego przekażnika prądy i jest tak: jeden pin- plus stały, drugi pin-plus po zaplonie trzeci pin masa którą pojawia się po przekręcniu kluczyka w pozycje start tak jakbym chciał odpalić auta a w czwartym pinie nie ma nic żadnych prądów. Po podpięciu kabla bezpośrednio pod elektromagnes rozrusznika to rozrusznik kreci ale auto nie chce odpalić.
Bardzo prosiłbym o pomoc gdyż juz tydzień walcze z tym autem i nie mam już siły ani pomysłów na jego uruchomienie.

spokoboy

Początkujący
Punktów
0
Miasto
PŁOŃSK
No kostka stacyjki to chyba jedyna rzecz jakiej jeszacze nie sprawdzalem

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
widzisz????? jutro odpali i bedziesz najszcześliwszym kierowcą karetki;) i stroboskopy pedą mrugały przy wł ączonym silniku:D:D:D:D

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Po podpięciu kabla bezpośrednio pod elektromagnes rozrusznika to rozrusznik kreci
Odwaznie!!! Po takim zabiegu bardzo czesto ECU mam do naprawy, Nie wiem co inni sie wypowiedza ale Merca nie wolno tak sprawdzac,
He kostka w 906 , no tez bym sie zdziwil jakbys tam problem znalazl.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
Starka/diagnoza i wszystko tam bedzie widać czemu nie odpala/czego brakyje

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Skoro wszystko inne masz sprawdzone, to zapewne uwaliłeś sterownik. Komputer próbowałeś podłączyć w ogóle?

spokoboy

Początkujący
Punktów
0
Miasto
PŁOŃSK
Komputer podłączałem delphi ds150 i nie pokazuje żadnych błędów właśnie

dawid121

SuperMechanior
Punktów
2
zapewne coś w samej stacyjce lub kostce ,przerabiałam kilku krotnie ,te stacyjki mają to do siebie ze się tna, czasami nie mozna przekrecic w ogóle...

spokoboy

Początkujący
Punktów
0
Miasto
PŁOŃSK
auto po przekreceniu stacyjki na rozruch i podpieciu plus pod elektromagnes rozrusznika odpaliło. Co może być przyczyną że nie odpala z kluczyka tylko na krótko?

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Co to za stroboskopy? W co wpieles je?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Kostka stacyjki, przekaźnik (jeżeli jest), przewód, bezpiecznik....

Do góry Bottom