Nie nie napisałeś nic o tym co zrobiłbyś w kwestii dokładania piór i łysych opon. 
"No cóż, skoro IDT kogoś złapało z takim ładunkiem to znaczy że się da. A jeśli tak to ja też mogę. Mnie nie złapią, bo na drodze którą jeżdżę nigdy ich nie widziałem".
Prasie też chcesz zamknąć usta? Przecież to zamach na wolność prasy.
Pan Miecio nie musiałby kombinować z Transitem i mógłby sobie kupić MAN-a do przewozu drewna, ale Państwo wprowadziło takie przepisy i obostrzenia w transporcie powyżej 3,5 t, że pan Miecio musiałby na to wyłożyć trochę kasy. Światem rządzi pieniądz i tego nie zmienisz kasowaniem tematów. Zamiast kasować takie tematy, wytłumacz panu Mieciowi że opłaci mu się jednak prowadzić interes uczciwie, bo na dłuższą metę wszyscy na tym zyskamy, bo pieniądz zapłacony w podatku, wróci do nas w postaci nowego szpitala czy też nowego kilometra drogi.

Może i tak, ale weź pod uwagę że takie instrukcje już są w mediach. Jeśli ktoś napisze (np. Interia) że ITD "wyjęło" na drodze transita z ładunkiem 3 ton, to przysłowiowy "pan Miecio", pomyśli:Pisanie "potomnym" publicznie o tym jak to nie wozić i ile wytrzyma to wręcz instrukcja do zabijania.
"No cóż, skoro IDT kogoś złapało z takim ładunkiem to znaczy że się da. A jeśli tak to ja też mogę. Mnie nie złapią, bo na drodze którą jeżdżę nigdy ich nie widziałem".
Prasie też chcesz zamknąć usta? Przecież to zamach na wolność prasy.

Pan Miecio nie musiałby kombinować z Transitem i mógłby sobie kupić MAN-a do przewozu drewna, ale Państwo wprowadziło takie przepisy i obostrzenia w transporcie powyżej 3,5 t, że pan Miecio musiałby na to wyłożyć trochę kasy. Światem rządzi pieniądz i tego nie zmienisz kasowaniem tematów. Zamiast kasować takie tematy, wytłumacz panu Mieciowi że opłaci mu się jednak prowadzić interes uczciwie, bo na dłuższą metę wszyscy na tym zyskamy, bo pieniądz zapłacony w podatku, wróci do nas w postaci nowego szpitala czy też nowego kilometra drogi.
Nie tylko w naszym, po niemieckich drogach też jeżdżą przeładowane pojazdy. Też mają 3,5 tonowe kontenery na bliźniaku z ładownością 300 kg. Też mają ciężarówki mające konstrukcyjne DMC 16 ton zarejestrowane na 11990 po to żeby nie płacić opłat autostradowych.Tak jest w naszym kraju właśnie.

bardzo fajnie się prowadził nawet lepiej niż na pusto