A ja to codziennie widzę, jak cała produkcja w Polsce jedzie na pół gwizdka(żeby tylko przetrwać).Nie zauważyłem
Nie widzę sensu epatowania jakim samochodem poruszam się na co dzień i co mam na weekend.Pierdu pierdu Heniu, ale suma summarum nie pochwaliłeś się swoim bolidem.
Zapytałem czy jeździsz bo chciałbym poznać twój gust, już wiemy że nie podobają ci się stare Volvo v40, wnosząc po twojej dotychczasowej twórczości twierdzisz że znasz się na wszystkim ale nicj na to nie wskazujeNie widzę sensu
toteż chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć
Lawetę masz w zestawie?Giulietta
A co kupisz, jak silnik dobry, to znowu rdza i odwrotnie.Lawetę masz w zestawie?
Dwie, bo coraz mniej było na rynku i ceny rosły. Z chciwości kupowałem.Tak, pod kocem. Nawet dwie jakby jedna się zepsuła.
Diesel to się nadaje do traktoradiesla

To samo mi się nasówa na myśl gdy słyszę że gaz to do kuchenek.Diesel to się nadaje do traktora![]()
Kiedyś diesel miał rację bytu w PRL a później w prostych silnikach, ewentualnie w pojazdach użytkowych ale obecnie to wszystko jest za bardzo przekombinowane, wrażliwe na jakość paliwa, diesel jest bardziej skomplikowany niż benzynaświęty DPF
Bym miał uprawnienia to bym wolał sobie sam założyć, myślę że w następnym aucie który dam do zagazowania samodzielnie zamontuję chociaż wtryskiPEWNEGO
bo to gaziarzom wychodzi najgorzej
zawsze jak coś nie typowego to ło panie..nie ma ....ale nie przykrece na srubke tzw bzzyt i jest ...ja szujam kołka wkręta typowo samochodowego i robie tak by nie bylo po drutowemu...ogolnie lubie zbierać z innych samochodow jakies spinki wkręty itp ..a bo przydo się. Zawsze cos mozna wykminic zrobic ale z klasą..jak na mechanika samochodowego przystało...

ja tam nigdy nie rozumiałem ludzi którzy płacą więcej za paliwo tylko po to żeby mieć klekoczący, śmierdzący samochód z problemami przy odpalaniu na mrozie, w którym byle usterka idzie w tysiące. Albo jeżdżą na benzynie-gorsza od lpg, niszczy silnik, a kosztuje 2x tyle.Do jakiejś padliny, którą można zarżnąć LPG jak najbardziej. Miałem kiedyś dwa takie egzemplarze może i nawet z trzy. Ale do codziennej jazdy tylko diesle.
Też mam od jakiegoś czasu, fajna zabawka, używam dość często wcześniej spawałem nakrętkę, ale to dużo roboty żeby przygotować i potem zabezpieczyć, a tu tylko wiercę otwór, wbijam nitonakrętkę, szybko, łatwo i ładnie wyglądaKupilem nitownice do nito nakrętek...wy??###em.200zl w naszym sklepie narzędziowym w mieście..

W youngtimerze na pewnoLpg zawsze podnosi wartość samochodu.
może Vicia w Volvo sobie założy.Są rzeczy o których głośno na forum się nie pisze. Ci co wiedzą, to wiedzą pozostali umierają nieświadomi.ja tam nigdy nie rozumiałem ludzi którzy płacą więcej za paliwo tylko po to żeby mieć klekoczący, śmierdzący samochód z problemami przy odpalaniu na mrozie, w którym byle usterka idzie w tysiące

Też potrzebowałem na gwałt, kupiłem w markecie Julanitownice