• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mondeo Mk3 2.0 TDCI dwa problemy

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Zdarza się, że podczas rozruchu na słabym aku wysypią się kody ze sterownika. Mruga wtedy spiralka . Po odczycie kodów większość to FF. Miałem wiele takich przypadków w TDCI na Delphi ;)

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Te silniki tak maja ze jak zgubi kod to twardo chodzi. Sprawdzić czy sa numerki przy wtryskach. Jak 0000000 lub xxxxxx to rozkodowany.
Ta, może na dołach gdzieś zgubił albo wiater zwiał przy nadmiernej prędkości;). A tak na poważnie to nie zaszkodzi sprawdzić tych kodów.

Miałem wiele takich przypadków w TDCI na Delphi ;)
Ot paskudny delfin.

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Zdarza się, że podczas rozruchu na słabym aku wysypią się kody ze sterownika. Mruga wtedy spiralka . Po odczycie kodów większość to FF. Miałem wiele takich przypadków w TDCI na Delphi ;)
Zgadza się. Szybkie 200zl.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
379
Miałem focusa 1.8 TDCi i w ciągu miesiąca trzy razy zgubił któryś kod ( co ciekawe nigdy wszystkich, był błąd konkretnego wtrysku, za pierwszym razem wymieniłem wytrysk i było bez zmian, chodził na trzech, dopiero zakodowanie pomogło), pewnie od słabego aku bo ledwo kręcił.
W momencie zgubienia kodu mrugała sprężynka

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Mało z Fordami mam do czynienia, trudno uwierzyć że takie rzeczy się w nich dzieją. Ale jak to staropolskie przysłowie mówi: ford gówno wort.

tomeklibig

Gaduła
Punktów
6
Miasto
Słupsk
Błędów nie podałem, bo nie ma żadnego. Kodów nie sprawdzałem.
Na razie klient zabrał auto i zawiózł do sprawdzenia jakiś komplet wtrysków, może zmienię wszystkie i zobaczymy wtedy.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Ford lubi robić psikusy :) dejot już napisał.

Do góry Bottom