• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

mondeo problem

P

PogotowieSamochodoweUK

Rozpuszcza plastiki? To co to za dziadostwo:eek: Ja uzywam takiego na bazie eteru, nawet rekawiczek nie rozciaga:D Ale silnik z osadow myje na blysk.

rfr

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Warszawa
ja używam smaru ceramicznego Boscha a do mycia i odtłuszczania środka czyszczącego do hamulców wurtha najtaniej wychodzi w baniakach 20L.
Jakoś narazie zdaje egzamin.W mk3 zakleszczający się hamulec to standard.Po użyciu ręcznego blokuje się zacisk.

rfr

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Warszawa
Jeszcze mnie nie ugryzł;-) . dość agresywny ale plastiku nie rozpuści. szybko paruje.

P

PogotowieSamochodoweUK

A sa takie po 20L dobrze wiedziec, ja tego zuzywam ogromne ilosci srednio 5L na tydzien i kosztuje mnie to £10, jak bede w pl to zakupie ze 100L o ile sie na promie nie zapytaja po co mi to to do domu dotre bez problemow hehehe

Ile taki 20L pojemnik kosztuje?

rfr

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Warszawa
z wurtha przyjeżdza przedstawiciel jak jest promocja ( a jest co jakiś czas ) to za 20L płacę 200,00 brutto. 0.5l wychodzi około 5 zł.W Inter Carsie za 0.5L CRC w sprey kosztuje 10zł.Czasami do dwóch baniaków 20 L dają specjalną pompkę do tego. Szału nie ma ale nie trzeba ciągle kupować w małych ilościach a też tego używam sporo do mechaniki i elektroniki i sprawdza się.

P

PogotowieSamochodoweUK

Czyli 5L 50zl czyli 10F....a juz myslalem ze oszczednosc jakas bedzie:D

mariusz01041975

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Fajsławice
Kolego qbaradom, miałbym do ciebie prozbe. Chetnie kupił bym od ciebie troche tych srodkow ATF do montarzu i smarowania zaciskow hamulcowych .
Jakies dwie strzykawki 10 mm. Chyba wiecej nietrzeba.
Znowu grzeje sie tylnie prawe koło.
Jak bys mogl podac do siebie jakis adres emeill to napisze do ciebie, to sie dogadamy.
Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Do góry Bottom