Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Witam
Podpowie ktoś czy to ustawienie koła pomnpy wtryskowej jest okej ?
Tłok 1 w GMP blokada na wale jest, a koło pompy nie jest idealnie na znakach
Przerabiał ktoś ten temat albo ma jakieś pomocnicze informacje ?
to koło to ma znaczenie dla cmp - kąt wtrysku będzie inny ? synchronizacja ? kiedyś się spotkałem , że to koło było za daleko od dekla i czujnik go nie widział - nie wiem czemu to było tak złożone .
U mnie problem polega w tym ze nie da się tego ustawić idealnie, pomimo tego ze blokada na wale jest, gmp jest, na starym silniku wszystko siada idealnie, nawet wszystkie koła przemieniałem ze starego i dalej to samo..
w starym silniku stopiło tłoka więc remont sie nie opłacał, kupiłem słup z allegro z gwarancją itp itd.. więc odrazu zmieniam uszczelniacze uszczelki wiec dlatego to rozbieram
GMP sie zgadzają, koła zębate nawet zmieniłem ze starego słupka, ale nie pomogło. Sprzedawca zapewnia ze jest ciśnienie itp itd.. wiec składam tak jak na fotach
Witam. Mam ten sam problem. Nie są już dostępne zdjęcia które dodał kolega Seba. Wał zablokowany, koła zębate założone, niestety znak na kole pompy albo jest dwa milimetry przed nacięciem na obudowie a przestawiając koło o ząbek znak jest dwa milimetry za nacięciem. Podejrzewam że w moim przypadku nie da się tego ustawić tak żeby było idealnie tylko pytanie ewentualnie w która stronę. Dodam że mam z drugiego silnika kółko zębate na wał korbowy i podmieniajac go jest lepiej o milimetr ale dalej nie idealnie. Bardzo proszę o pomoc.