Takie sytuacje są przy nieszczelnym uszczelniaczu czołowym kompresora. Można to namierzyć na hydrogen. Są take sytuacje że detektor to wyłapie dopiero po kilkunastu godzinach ciśnienia hydrogenu. Miałem takie sytuacje sporadyczne że standardowa mieszanka hydrogenu (czyli 5% wodoru) nie wystarczała na namierzenie tej nieszczelności. Wtedy stosuję hydrogen z 20% wodoru.Czy zdarza się że układ jest szczelny wtedy kiedy sprężarka nie działa A robi się nieszczelny w chwili kiedy sprężarka zaczyna działać?Jak czesto występują takie sceny?
Oooo to dość często się takie rzeczy dzieją....a powiedzcie jeżeli ucieka sprężarką to dokładnie którymi miejscami?na wale?na korpusie?na przyłączu?
https://www.hella.com/techworld/pl/...-pojazdach/Ilosci-czynnika-chlodniczego-2114/Panowie mam prośbę macie może jakąś stronę która zawiera wszystkie dane o ilościach czynnika i oleju układach klimatyzacji samochodów osobowych... Chodzi mi o świeże samochody... Akurat potrzebuję do Audi a3 8V 1.6 TDI z 16 roku sportback. Nie wiem jaka sprężarka ale potrzebowałbym do jednej jak i drugiej. Pomoże ktoś?
jeśli ciśnienie zmienia się z obrotami to oznacza tylko jednoJuż testy zrobione.
Dobiłem r290, temperatura otoczenia 27 stopni.
Przy obrotach 900 obr/min ciśnienie LP niecałe 3 bary, HP 15 bar, klima nie działa temp. na wyjściu 20 stopni.
Zwiększyć obroty do 2500 obr/min ciśnienie HP 18-21 bar klima zaczyna trochę chłodzić bo po kilku minutach spadła do 14 stopni
Jehehehe oszalałeśChodzi ci o lpg?
Chodzi ci o lpg?
Propan butan też robią, możesz spróbowaćA z tego co wiem wiele osób tak robi.

no wiesztego syfu nie zamierzam posiadać
toś to ekologiczny 
Dzięki bardzo właśnie przeczytałem cały temat i stwierdziłem że najwyższy czas zaopatrzyć się w adaptery portówPropan butan też robią, możesz spróbować
no wiesztoś to ekologiczny
Ten temat był już przerabiany kolego:
https://forum-mechanika.pl/threads/r134a-na-r1234yf.31804/
Nie. Raczej pewne że kompresor padnięty. Rozumiem że ciśnienie LP również nie reaguje po włączeniu kompresora.ciśnienie na wysokim nie rośnie... Czy jest to normalne zjawisko w garażu mam w tej chwili 10 stopni na plusie