• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Naprawa autocom cdp

Status
Zamknięty.

Maesc

SuperMechanior
Punktów
2
Mam problem po aktualizacji CDP Złoty wyskakuje mi brak VCI przy niektórych autach np. volvo xc60 lub bmw e46 a wcześniej działało.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Czy ktos sie orientuje czy soft autocoma bardzo rozni sie od delphi? czy delphi dziala lepiej lub obsluguje wiecej funkcji?

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
to wiem, i sie nie czepiaja:) w koncu autocom to nie deplhi. szkoda ze slabo robi stare trupki, ja np nie moglem trzasnac almery z 2000 benzyna 1.8, ciagle rwalo komunikacje chociaz bledy dalo sie skasowac i golfa 3 tdi na bosch edc. zero polaczenia. bez problemu stukna boxera 2012 i sprintera 2009 czy bmw e46 3.0. w sumie do francuzow wole serwisowki, do vag-a tez, i do nissana musze cos zdobyc:) gdyby ktos chetny byl na jakis zakup grupowy (star czy inne cuda wianki moze napisac, zawsze to tansza przesylka)

Ew gdyby ktos potrzebowal autocoma, bez wtyczek tez moze napisac:) Ew do renaulta, PSA, opla czy bdm. Na pw:)

autocom2013.3

Gaduła
Punktów
36
Miasto
Kraków
Widzę że z AC jest trochę problemów. Kupując go nie liczyłem na wiele, ale pomimo krążących opinii o problemach komunikacyjnych z BMW i Fordem przyznam że nie jest tak zle, ale nie do końca :) Z Fordem radzi sobie ok, BMW starsze modele, czyli e38, e39, e46, e36 również daje radę, natomiast wykłada się już od e60 w górę, czyż by z D-Canem sobie nie radził?. Kogoś trapiła już podobna przypadłość? AC CDP+ 13.3
Mam sposób na naprawę komunikacji z E60

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
E60, jedynie czego nie dalo sie autocomem odpalic to swiatla do jazdy dzienniej, i-com tez sobie nie poradzil wiec mysle ze albo tego nie ma, albo oba sprzety ryzowe sa do upy:)

piotrekwoj1

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Toruń
Z tym E60 to sądzę że jakaś glupota chińskie rączki pewnie pomyliły któryś kondensator lub rezystor. Miał ktoś problem z cdp+ i fiatem?

kobra

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
145
Miasto
Bielsko-B
Panowie mam pytanie trochę z innej beczki.
Bawiłem się Delphi 2014.2 w wersji Demo .
Nie widzę tam np. w A6 wypalania DPF choć silnik z DPF jest
Nie widzę cofania zacisków hamulca .Też w A6
W Cromie nie widzę nawet silnika z DPF .
Moje pytanie brzmi czy to tylko w wersji Demo tak jest czy Delphi tego nie obsługuje. (zdaję sobie sprawę ,że to klon ale chciałem zobaczyć co i jak )
Na You Tube widziałem ,że robili to Autocomem .

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Demo ma wpisana jakąś symulacje nie wiadomego samochodu i działa jak mu napisali demo

kobra

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
145
Miasto
Bielsko-B
Dzięki za odpowiedź . Miałem taką nadzieje ,ale nigdy nie wiadomo lepiej zapytać niż być kiedyś rozczarowanym.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Program programem ale jeszcze problem VCI gdzie mozesz trafić na idealną a tez mozesz trafić na padniętą

kobra

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
145
Miasto
Bielsko-B
Wtedy podjadę jak pozwolisz do ciebie przywiozę głowicę a ty ją naprawisz .:D:D:D

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom