• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Naprawa autocom cdp

Status
Zamknięty.

marx232

Bywalec
Punktów
5
Z kupnem tych tanich to loteria, bedzie dzialac/lub nie bedzie dzialac.
Nikt nie da robie reki uciac tak mowiac potocznie polecajac jakiegos handlarza z alledrogo/ebay czy Chin, bo jeden fejs bedzie dzialac a drugi padaka tu metoda prob i bledow, kupujesz i sie bawisz a jak padaka to strata i kupujesz nastepny bo raczej od handlarza reklamacji w wiekszosci wypadkow nie uzyskasz, juz bardziej od chinczyka szybciej.

Po części się zgodzę, bo tak jest w większości, cena to jakość czy to allegro czy chiny, akurat większość z allegro nawet nie zerknie w fejsa przed sprzedażą, a później tak jak mówisz gw nie uznają bo z winy użytkownika, a chinczykowi nie odsylają bo nie wiedzą nawet skąd mieli zakupione, bo biorą gdzie taniej i później się gubią i żółty ma ich głęboko jak już dostanie $$$$.

W PL mało osób trzyma stalych dostawców i pilnuje jakości, większośc na alledrogo sprzedaje po około rok i znika.

Autocom 2013.3 a gdzie twoim zdaniem siedzi serial?
Niestety nie zawsze pomaga programik z ziołkiem.

Wyślij mi attiny to postawię ci wszystkie na nogi i po wstawieniu będziesz miał serial jaki sobie życzysz.
Gdzie chciałbyś serial? fdti nie ma, flash nie ma procek nie ma, ... tak to attiny.

autocom2013.3

Gaduła
Punktów
36
Miasto
Kraków
Autocom 2013.3 a gdzie twoim zdaniem siedzi serial?
Niestety nie zawsze pomaga programik z ziołkiem.

Wyślij mi attiny to postawię ci wszystkie na nogi i po wstawieniu będziesz miał serial jaki sobie życzysz.
Gdzie chciałbyś serial? fdti nie ma, flash nie ma procek nie ma, ... tak to attiny.

Program z ziółkiem w ogóle sn nie czytał. Próbowałem programem i nawet po wymianie attiny z innego urządzenia które miało 30250 dalej pozostał numer 20000.

marx232

Bywalec
Punktów
5
Akurat przed chwilą właśnie takiego dłubałem :)
I to nie pierwsza sztuka z tą usterką.

mariuszlysy121

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Belfast
Witam .
Przepraszam ze dopiero teraz odpisuje ale przeinstalowałem system i wszystko Ok poszło na tych ustawieniach co pisałem - a-710-479 , 30250 i SQKQQ..... Dzieki wszystkim za pomoc . A jeszcze mam pytanie czy z ta Glowica która posiadam (gold) pro.
Czy pójdzie 2013.3? Lub najnowszy . Jak tak to moze ktoś podesłać linka skąd ściągnę ?

marx232

Bywalec
Punktów
5
Pójdzie, ale sprawdź czy na pewno przechodzi aktualizacje na swojej wersji.

Podłącz do samochodu, wybierz port com i po prawej kliknij aktualizacja, nie przerywaj.
Jak dojdzie do konca to ok, bo akurat w pro lubi sobie zdechnąć z czasem jeden element i aktualizacji nie chce puszczać.

Link podeślę ci na PW.

Ostatnia działająca to 2014.1, wszystko co podają jako 2014.2 to ściema.

mariuszlysy121

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Belfast
Pójdzie, ale sprawdź czy na pewno przechodzi aktualizacje na swojej wersji.

Podłącz do samochodu, wybierz port com i po prawej kliknij aktualizacja, nie przerywaj.
Jak dojdzie do konca to ok, bo akurat w pro lubi sobie zdechnąć z czasem jeden element i aktualizacji nie chce puszczać.

Link podeślę ci na PW.

Ostatnia działająca to 2014.1, wszystko co podają jako 2014.2 to ściema.
Superjutro zrobie aktualizacje i dam znac . Pozdro

Witam jestem po aktualizacji ;) przeszła bez problemu a wiec poproszę link ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

marx232

Bywalec
Punktów
5
PW

Następna usterka w fejsach + z allegro często nie działa flight

Dami24

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jastrzębie Zdrój
I ja się pochwalę zakupem tej zabawki od wschodniego sąsiada :) mam też pytanie związane z czytaniem vin , po scanowaniu auta nie umie to coś odczytać vin z pojazdu. !Mam rozumieć że uszkodzony ?

piotrekwoj1

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Toruń
To działa w drugą stronę to Ty masz wpisać vin a program znajdzie Ci samochód.

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
a ja nie muszę nic wpisywać sprzęt sam znajduje sterownik i wyswietla identyfikacje;)

Dami24

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jastrzębie Zdrój
Też tak uważam że program ma poszukać vin w sterowniku i go wyświetlić. W końcu jest w programie zakładka znajdź vin

marx232

Bywalec
Punktów
5
Nie w każdym samochodzie sprzęt jest w stanie odczytać Vin, czy to uniwersalny czy to serwisówka, bo nie ma z czego po prostu.

Dami24

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jastrzębie Zdrój
sprawdziłęm volvo xc90 , peugote 207 , fiat seicento - brak czytania vin sądzę że to wina kabla lub delphi.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
autocom wyswietla i vin i kazdy numer sterownika, czy sam pobiera takie dane o ile mi wiadomo to nie. wybierasz auto, system ktory chcesz zdiagnozowac i na tej podstawie sprzet wie gdzie jak i z czym ma sie laczyc. z serwisowkami nie ma takiego problemu, praltycznie wszytstkie indetyfikuja model samodzielnie:)

szary1977

SuperMechanior
Punktów
59
Miasto
Krupski Młyn
Autocom odczytuje VIN samoczynnie z auta lecz nie z każdego, ja testowałem na oplu astrze z 2009 i insigni 2010 i bez problemu odczytało lecz ze starszych modeli nie dało rady.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom