• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Naprawa autocom cdp

Status
Zamknięty.

pajak100

SuperMechanior
Punktów
54
Miasto
Płock
www.carturbo.pl
Skoro nalegasz :) cóż z doświadczeniem nie mam jak polemizować , można by rzec nie mam w rękach argumentów, nawet asów w rękawach brak.

autocom2013.3

Gaduła
Punktów
36
Miasto
Kraków
Przypuszczam, że któryś scalak walnięty robi zwarcie i jak się zagrzeje to takie cyrki robi. Miałem tak raz jeden scalak od CAN zwierał i grzał się procek po 15 minutach nie dało się na sprzęcie pracować.
Nie sprzedawca nie pier..... że one tak mają. Urządzenie powinno być chłodne i nie ma prawa się grzać. Przypuszczam, że za te 700zł dostałeś regenerowane przekaźniki.

dartech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
157
Miasto
Årdalstangen
Jezeli moge cos od siebie dolozyc - tylko prosze nie gancie mnie za to ;) - sprzet ryzowy, cena ryzowa, dzialanie ryzowe. lepsze czy gorsze male znaczenie. da sie naprawic lub uruchomic i jest ok. tylko powiedzcie mi dlaczego wiekszosc "uzytkownikow" auto*omow podaje rowniez swoje adresy i numery telefonow :D ale mialem ciezki weekend to i glupoty wypisuje :D :D :D

autocom2013.3

Gaduła
Punktów
36
Miasto
Kraków
Jezeli moge cos od siebie dolozyc - tylko prosze nie gancie mnie za to ;) - sprzet ryzowy, cena ryzowa, dzialanie ryzowe. lepsze czy gorsze male znaczenie. da sie naprawic lub uruchomic i jest ok. tylko powiedzcie mi dlaczego wiekszosc "uzytkownikow" auto*omow podaje rowniez swoje adresy i numery telefonow :D ale mialem ciezki weekend to i glupoty wypisuje :D :D :D

Ja tylko naprawiam elektronikę mi też coś grozi? :)
90% warsztatów w Polsce posiada takie urządzenia :)

dartech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
157
Miasto
Årdalstangen
ja do kolegi naprawiajacego hardware nic nie mam. pisze wyraznie "da sie naprawic lub uruchomic i jest ok.".
jezeli 90 % warsztatow ma takie sprzety i publicznie przyznaje sie do ich uzywania, a dokladnie do uzywania software'u to juz ich problem. sa inne sposoby pytania o pomoc nie na ogolnym. a jezeli ktos mysli ze nie wiem o czym mowie to wiem z autopsji - mialem sprawe za uzywanie "ryzu" wiec ... nie polecam robic tego "oficjalnie" bo o ile kupno kopiowanego hardu mozna jakos obejsc to uzywania kradzionego softu juz nie. nie mam oczywiscie zamiaru nikogo umoralniac, ale mozna pomoc sobie nawzajem i nie wystawiac sie na widelec dla szwedow :)

pajak100

SuperMechanior
Punktów
54
Miasto
Płock
www.carturbo.pl
To nie jest chyba tak dokładnie jak nam się wydaje. Posiadać dla własnych potrzeb można, gorsza sprawa korzystać z tego zarobkowo i diagnozować ludziom auta.
To coś jakby pędzenie bimbru - czyli na własny użytek możesz, ale już dzielenie się z kolegami jest niewskazane.

dartech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
157
Miasto
Årdalstangen
Nie bede sie z toba pajak100 spieral ale "posiadac" a uzytkowac to dwie odrebne kwestie. wiec kupujesz hard i posiadasz. instalujesz soft i juz uzywasz a do czego to juz nikogo nie interesuje - omijasz zabezpieczenia - dlatego pisze o braku moralnego podtekstu w moim poscie ;) i uwierz mi producent wodki nie wytoczy ci procesu o bimbrowanie - producent softu moze i jezeli dasz mu podstawy - zapewne to zrobi ;)

pajak100

SuperMechanior
Punktów
54
Miasto
Płock
www.carturbo.pl
Proceder ogólnie jest moralnie naganny. Kara za przyłapanie na takiej akcji to trzykrotność wartości nowego urządzenia - czyli 3X 15 tys zł plus dodatkowo wyrok w zawieszeniu . Ja nie trzymam tego komputera u siebie w domu i nie robię tego zarobkowo. Raz w tygodniu podłącze znajomemu i skasuje check, ale znam ludzi co jawnie trzymają to w warsztatach i pracują oficjalnie. Trzeba mieć stalowe nerwy, bo można sobie nieżle namieszać w życiu za głupie 50 zł zysku.

dartech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
157
Miasto
Årdalstangen
dokladnie ;) ale niestety jest jak jest, a dlaczego? kazdy z nas zna odpowiedz ;)

autocom2013.3

Gaduła
Punktów
36
Miasto
Kraków
Za używanie takie kary? A za handel? Podobno po ugodzie 2000zł grzywny + koszty sądowe bez wyroku.

fudi

Bywalec
Punktów
1
Miasto
London
Panowie sprawa u mnie się wyjaśniła i wszystko działa. Oczywiście z pomocą przyszedł kolega autocom2013,3.
Coś pogrzebał wziął śmieszne pieniądze i już sprzęt hula.
Pozdrawiam wszystkich i otwieram piwko.

fudi

Bywalec
Punktów
1
Miasto
London
Aj no, nie przesadzaj jestem tylko skromnym ludkiem lubiącym piwko

Palko1984

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Dublin-Warszawa
autocom2013.3 Jak wygląda ta wersja CDP+ z dwoma płytami w jakiej to jest obudowie możesz jakąś fotkę zamieścić, zamierzam coś takiego zakupić jak mówisz że łatwo w razie co naprawisz.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Obudowa to jedno , zawartość drugie a jakość trzecie ;) tak to u żołtych jest

arek19916

Nowy
Punktów
0
Witam!
Jestem nowy na forum wiec proszę o wyrozumiałość.
Wszedłem w posiadanie auto com cdp+
Z oprogramowaniem Delphi 2013.1
Sprzęt jest nowy !
Po podłączeniu się do kilku aut zawsze wyskakuje błąd wykrycia vci
Zna ktoś przyczynę tego? Z góry dzięki za pomoc! :)

voodo

SuperMechanior
Punktów
204
Ja miałem tak, że za każdym razem musiałem robić test głowicy. Okazało się, że miałem uszkodzony kabel USB.

autocom2013.3

Gaduła
Punktów
36
Miasto
Kraków
Witam!
Jestem nowy na forum wiec proszę o wyrozumiałość.
Wszedłem w posiadanie auto com cdp+
Z oprogramowaniem Delphi 2013.1
Sprzęt jest nowy !
Po podłączeniu się do kilku aut zawsze wyskakuje błąd wykrycia vci
Zna ktoś przyczynę tego? Z góry dzięki za pomoc! :)
Brak wykrycia VCI to problem z połączeniem między komputerem a głowicą począwszy od sterowników poprzez kabel gniazdo usb układy od USB itd.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom