• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

nickel

Andrzej158

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
reno megane 2010r 1,6 benzyna 1,6 V nie odpala, sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie są ok, na desce nie świeci się żadna kontrolka, dałem dodatkową masę oczywiście bez zmian

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
reno megane 2010r 1,6 benzyna 1,6 V nie odpala, sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie są ok, na desce nie świeci się żadna kontrolka, dałem dodatkową masę oczywiście bez zmian
I co w związku z tym , bo nie widzę nawet żadnego pytania?

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
Ja bym szukał najpierw dlaczego nie ma diag ze sterem silnika,zobacz czy on martwy czy nie czyli czy wychodzi z niego 5V na zasilanie czujników.

Andrzej158

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
nie sprawdzałem, jutro to sprawdzę, zasilanie na sterownik powinno być po włożeniu karty lub po przekręceniu kluczyka?

Andrzej158

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Katowice
Uszkodzona karta albo czytnik. - Zapłon przecież mu się nie włącza...
MTM - po włączeniu pokazują sie kontrolki te co zawsze i część z nich gaśnie!!! tak jak to było do tej pory, nie świecą się żadne DODATKOWE

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
gniją przewody do ecu

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
Chyba musi mi to przywiesc w calosci do odpalenia.

fokus218

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rybnik
A może problem w komunikacji leży po stronie interfejsu ,oprogramowania , kabli i nie jest to przyczyną nie pozwalającą na to by odpalić samochód a w samochodzie coś się podziało mam na myśli sprawdzenie podstawowych czujników , instalacji odpowiadającej za zapłon mieszanki , doprowadzenie paliwa itp :). Wszystko to należało by sprawdzić :)

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
A może problem w komunikacji leży po stronie interfejsu ,oprogramowania , kabli i nie jest to przyczyną nie pozwalającą na to by odpalić samochód a w samochodzie coś się podziało mam na myśli sprawdzenie podstawowych czujników , instalacji odpowiadającej za zapłon mieszanki , doprowadzenie paliwa itp :). Wszystko to należało by sprawdzić :)

fokus218

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rybnik
O tak wróżenie z netu na odległość proszę cię ile razy kiedy podłączałeś interfejs do auta i nie nawiązałeś komunikacji to co od razu ster auta winny ??
a inne podzespoły tego samochodu w tym wątku ich nie trzeba sprawdzić ??

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
O tak wróżenie z netu na odległość proszę cię ile razy kiedy podłączałeś interfejs do auta i nie nawiązałeś komunikacji to co od razu ster auta winny ??
a inne podzespoły tego samochodu w tym wątku ich nie trzeba sprawdzić ??
Jak nie mam komuny to ją przywracam, a w ostateczności łącze się z ecu na stole...
Ten wątek jest dla wróżbity Macieja...
Szkoda tylko, że nickel został postawiony pod ścianą... :android:

fokus218

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rybnik
Nie nie został tyle tylko gdy interfejs odmawia komunikacji z ECU to nie powód by od razu szukać przyczyny w tym miejscu może warto sprawdzić podstawowe parametry a potem elektronika

Do góry Bottom