• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

nie równe ma obroty silnik

Paweblos93

Nowy
Punktów
0
Witam was jest to mój pierwszy temat wiec, prosze o wyrozumiałość ;]. A wiec mam golfa 2 silnik 1.6 benzyna 1990 rok produkcji z gazem LPG ;] problem jest tego typu ze ma nie równe obroty i strasznie duzo pali 5 litrów to raz i nie ma. i z tymi obrotami to róznie jest raz ma duże raz małe i na poczatku jak go kupiłem to było cos nie tak ale i tak samo jest a mianowicie na moje oko to cos z podcisnieniem nie tak bo jak odpaliło sie golfa to pracował normalnie tak 1000 obr/min a jak sie zagrzał troche to ponad 2000obr/min ale cos tam te obroty ustawiłem jakąś blaszka ze sróbka przy gazniku i teraz jest w miare okej ale jescze ma troche za duze obroty a najgorsze jest to ze nie równo pracuje ten silnik raz koło 2000 tysi raz 1500 raz 1000 nie wiem co to moze byc wiem tylko tyle ze jedna z srób to przykrecania gaznika do kolektra wydechowego jest urwana czyli na 3 sruby to sa 2 czyli 2 sruby trzymaja gaznik i sa mocno dokrecone nie wiem co to moze byc moge jakies foto porobic jak ktos bedzie chciał i jeszcze jesst druga sprawa ze na gazie (dziwnie pracuje) tzn. tak odpale na benzynie podjade troche wrzuce na gaz i jak jest na gazie nacisne pedał sprzegła to spada z obrotów i gasnie:( a jak sie zagrzeje mocniej to juz nie gasnie i tez ma takie nie równe obroty a jak jest ciepły to wogle nie chce odpalic na gazie wiec trzeba za kazdym razem przełanczac na paliwo moze temu ze nie szczelny układ powietrza albo cos nie tak z parownikiem . Prosze o pomoc !;] i bede bardzo wdzieczny jak ktos pomorze ;] moje gg 12441567

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
najpierw te sruby urwane powymieniaj bo zasysa lewe powietrze

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Postaraj się zrobić jak pisze kolega Artur, najlepiej doprowadzić aby auto pracowało poprawnie na benzynie dopiero brać się za gaz, później zobaczysz parownik bo prawdopodobnie się skończył.

Do góry Bottom