Paweblos93
Nowy
- Punktów
- 0
Witam was jest to mój pierwszy temat wiec, prosze o wyrozumiałość ;]. A wiec mam golfa 2 silnik 1.6 benzyna 1990 rok produkcji z gazem LPG ;] problem jest tego typu ze ma nie równe obroty i strasznie duzo pali 5 litrów to raz i nie ma. i z tymi obrotami to róznie jest raz ma duże raz małe i na poczatku jak go kupiłem to było cos nie tak ale i tak samo jest a mianowicie na moje oko to cos z podcisnieniem nie tak bo jak odpaliło sie golfa to pracował normalnie tak 1000 obr/min a jak sie zagrzał troche to ponad 2000obr/min ale cos tam te obroty ustawiłem jakąś blaszka ze sróbka przy gazniku i teraz jest w miare okej ale jescze ma troche za duze obroty a najgorsze jest to ze nie równo pracuje ten silnik raz koło 2000 tysi raz 1500 raz 1000 nie wiem co to moze byc wiem tylko tyle ze jedna z srób to przykrecania gaznika do kolektra wydechowego jest urwana czyli na 3 sruby to sa 2 czyli 2 sruby trzymaja gaznik i sa mocno dokrecone nie wiem co to moze byc moge jakies foto porobic jak ktos bedzie chciał i jeszcze jesst druga sprawa ze na gazie (dziwnie pracuje) tzn. tak odpale na benzynie podjade troche wrzuce na gaz i jak jest na gazie nacisne pedał sprzegła to spada z obrotów i gasnie
a jak sie zagrzeje mocniej to juz nie gasnie i tez ma takie nie równe obroty a jak jest ciepły to wogle nie chce odpalic na gazie wiec trzeba za kazdym razem przełanczac na paliwo moze temu ze nie szczelny układ powietrza albo cos nie tak z parownikiem . Prosze o pomoc !;] i bede bardzo wdzieczny jak ktos pomorze ;] moje gg 12441567
a jak sie zagrzeje mocniej to juz nie gasnie i tez ma takie nie równe obroty a jak jest ciepły to wogle nie chce odpalic na gazie wiec trzeba za kazdym razem przełanczac na paliwo moze temu ze nie szczelny układ powietrza albo cos nie tak z parownikiem . Prosze o pomoc !;] i bede bardzo wdzieczny jak ktos pomorze ;] moje gg 12441567