• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

niedogrzewający sie diesel TDI

pvlo2

Początkujący
Punktów
0
czy TDI na CR tak mają ze gdy jest mroz to trzyma temp kolo 70st?
termsotat dziala dobrze bo wtedy wąz jest zimny, chlodnica tez
wydaje mi sie ze bardzo ciezko nagrzac silnik diesla, ten problem wcale nie występuje w benzynie

Emilian Naprawiacz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Białystok
Witam. Jakieś ciekawe określenie: TDI na CR,czyli chyba po prostu CDI. Ale do rzeczy,tak , słabo się dogrzewają,ale mało palą- ja dużo . Często stosowane są dogrzewacze płynu np. Webasto, lub elektrycznej ,świece żarowe w krućcu wodnym. Jak układ sprawny,to nie ma problemu z dogrzaniem,a jak nie jak u mnie,to karton w chłodnicę,jak za dawnych dobrych czasów. Pozdrawiam.

Florian29a

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
Podkarpacie
Witam. Jakieś ciekawe określenie: TDI na CR,czyli chyba po prostu CDI. Ale do rzeczy,tak , słabo się dogrzewają,ale mało palą- ja dużo . Często stosowane są dogrzewacze płynu np. Webasto, lub elektrycznej ,świece żarowe w krućcu wodnym. Jak układ sprawny,to nie ma problemu z dogrzaniem,a jak nie jak u mnie,to karton w chłodnicę,jak za dawnych dobrych czasów. Pozdrawiam.
Kolego łamaną polszczyźne masz może ale ty. Więcej przecinków nastawiaj. No to jak nie porównujesz wiekowego Audi do twojego 2020 CR co potrzeba zakrywac chłodnice jak w Jelczu. No tak nie ma co porównywać. Bo przynajmniej nie muszę jeździć po sklepach za kartonem. ;)

pvlo2

Początkujący
Punktów
0
Wcale tak malo to auto nie pali
Vw Transporter T5 wychodzi ok 8-9l
ponoć 1,9 palily zdecydowanie mniej
A wyjaśni ktos dlaczego wersja 150km pali mniej od 100km? i czy to ten sam silnik jest i jak jest ustalana moc?
Bo jesli auto ma byc eko to jaki jest sens pakować do takiego 2,0 np 84km jak wersja 200km pali mniej ?

auto ma tez nagrzewnice wnętrza moze ona odbiera to cieplo? Ale nawet gdy ma 60st z kratek leci powietrze gorące

Ostatnia edycja:

Emilian Naprawiacz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Białystok
Kolego łamaną polszczyźne masz może ale ty. Więcej przecinków nastawiaj. No to jak nie porównujesz wiekowego Audi do twojego 2020 CR co potrzeba zakrywac chłodnice jak w Jelczu. No tak nie ma co porównywać. Bo przynajmniej nie muszę jeździć po sklepach za kartonem. ;)
Witaj dzieciaczku.Usiądź spokojnej na pupie i przeczytaj co napisałeś. Później weź książkę,,, jak wiesz co to się doucz,bo nigdy za późno...
Automatyczne połączenie postów:

Wcale tak malo to auto nie pali
Vw Transporter T5 wychodzi ok 8-9l
ponoć 1,9 palily zdecydowanie mniej
A wyjaśni ktos dlaczego wersja 150km pali mniej od 100km? i czy to ten sam silnik jest i jak jest ustalana moc?
Bo jesli auto ma byc eko to jaki jest sens pakować do takiego 2,0 np 84km jak wersja 200km pali mniej ?

auto ma tez nagrzewnice wnętrza moze ona odbiera to cieplo? Ale nawet gdy ma 60st z kratek leci powietrze gorące
Witaj. Nie znam silników,ale zaraz mogę poznać. Transporter to bus, więc waży trochę. Mocniejszy silnik,przy spokojnej jeździe spali mniej,bo się nie męczy. Widzę, że może myślisz o silniku 2.5 TDI. AUF 102 km, AXG 151 kucy, wójek google odpowie,ale chodzi raczej o oprogramowanie,wałki rozrządu i ewentualnie wtryski raczej. A 60 st. to mało dla silnika cieplnego,80-90 większa sprawność:) Pozdrawiam.

Załączniki

• IMG_20210629_180820.jpg
    IMG_20210629_180820.jpg
    2,7 MB · Wyświetleń: 5
  • IMG_20210629_180844.jpg
    IMG_20210629_180844.jpg
    3,4 MB · Wyświetleń: 5
Ostatnia edycja:

pvlo2

Początkujący
Punktów
0
jest to silnik 2.0TDI 1968 w tej wersji ma 84 , 102km
w osobówkach wogóle w takich mocach ten silnik nie wystepował a od 110 -200 chyba
dlaczego w wersji bus zamiast wiecej zmniejszyli moc?

Do góry Bottom