Bo jest przekonany, że masz cały silnik prosty. Więc po co.nie znam silnika w którym producent podaje luzy na panewkach na gorącym silniku
Napisz jeszcze raz, bo naprawdę nie rozumiem.Bo jest przekonany, że masz cały silnik prosty. Więc po co.
Nie robi, tylko to wie i przewiduje konsekwencje.każdy dobry fachowiec tak robi.
Moja odpowiedź na pytanie piohol dotyczyła wyłącznie narzędzi pomiarowych, a nie stanu elementów takich jak wał czy blok.@Drugi2, co Ty o krzywych silnikach nie słyszałeś?
nigdy nie uczestniczyłem w wyścigach bmw, więc nie wiemNie wiesz, że jest metoda sprawdzania luzu, że butujesz silnik na torze, a potem od razu, najlepiej na parkingu tego toru, rozbierasz silnik, żeby nie ostygł i żeby zmierzyć luzy i sprawdzić jak "wał w BMW puchnie"? Przecież każdy dobry fachowiec tak robi. Paproki takich metod nie mają.

On też nie martw się. Chłop myśli, że wał można tylko na torze rozgrzaćnie uczestniczyłem w wyścigach bmw
Może nie ma takiego dużego piekarnika 
ten to ma teorie.
a nie tor i tracenie czasu na rozkręcanie motoru...żeby wał nie ostygł
A tu jeszcze kurczaka możesz sobie wrzucić przy okazji na obiad, jak prądu Ci szkoda, głąbie.Dobrze, że chociaż kilka osób kuma. Niestety jest z metalu, ośle.Wał puchnie, trzymajcie mnie
wstydu oszczędź.
Na jakim oleju uruchamiane?Witam, robiłem ostatnio dla siebie n43b20 wszystko nowe. Prócz wału, wał bym w dobrym stanie, jedynie spolerowalem i dałem nominalna panewki. Kierując się poprzednimi jakie były na wale. Wał coś tam mierzyłem, po swojemu. Był ok.. Ale niestety po 2kkm zrobiłem druga wymianę oleju i był już brokat. Daleko nie musiałem szukać.
Pytanie, co może powodować taki defekt na panewkach korb i głównych? Ciśnienie oleju na jałowym /rozgrzany 1.8
Panewki
Wiesz co, mam socjalny olej ajusy do składania. Jeśli pytasz o to. A panewki od lewej dolne, i następne 4 górne. Tam na jednej skrobałem widać zresztą. No i w tym zestawie, wszystkie zamki po jednakowej stronie. Do zdjęcia ułożyłem tyło według dołu i góryNa jakim oleju uruchamiane?
Te panewki korbowodowe są ustawione na zdjęciu w jakimś logicznym porządku?
Nie o to.Wiesz co, mam socjalny olej ajusy do składania. Jeśli pytasz o to. A panewki od lewej dolne, i następne 4 górne. Tam na jednej skrobałem widać zresztą