• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Oleje FANFARO - Opinie

Jaką dasz ocenę olejom FANFARO ?

• Bardzo dobry - nie zauważyłem różnicy miedzy nimi a droższymi olejami

Głosów: 7 41,2%
  • Średni - nie zauważyłem problemów

Głosów: 5 29,4%
  • Kiepski - ale lepiej to niż stary olej

Głosów: 2 11,8%
  • Tragiczny - nie lać bo szkodzi silnikowi !

Głosów: 3 17,6%

• Głosujących
    17

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
293
Miasto
Tarnów
Interesują mnie opinie warsztatów i mechaników na temat jakości tych olejów
i tą grupę zapraszam do klikania ankiety ;)

nomado

Gaduła
Punktów
15
Miasto
Zamienie
Fanfaro = Mannol - producent SCT Germany
Oleje produkowane na Litwie

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Nalej Fanfaro a twój silnik odwdzięczy się fanfarami:p
ja tez nie znam... czasem się zastanawiam czemu szukamy olejów tańszych o 10-20 zł na litrze od tych "markowych"??
Przecież olej to jak krew ... chciałbyś mieć transfuzję od ( nie napiszę bo nie chcę wyjść na rasistę czy innego :p:p)

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
293
Miasto
Tarnów
Nalej Fanfaro a twój silnik odwdzięczy się fanfarami:p
ja tez nie znam... czasem się zastanawiam czemu szukamy olejów tańszych o 10-20 zł na litrze od tych "markowych"??
Przecież olej to jak krew ... chciałbyś mieć transfuzję od ( nie napiszę bo nie chcę wyjść na rasistę czy innego :p:p)

to klient szuka tańszych olejów.. ja osobiście lałbym najdroższe ;)

kolegaradom

SuperMechanior
Punktów
31
ja klientowi naleje co chce, jedyne proponuje coś innego

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
293
Miasto
Tarnów
Jeszcze parę fotek żeby wiedziec o jakie oleje chodzi ;)

Załączniki

• 1.png
    1.png
    386,3 KB · Wyświetleń: 49
  • 2.png
    2.png
    284,9 KB · Wyświetleń: 41
  • 3.png
    3.png
    115,6 KB · Wyświetleń: 44
  • 4.png
    4.png
    96,6 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
Miałem trochę styczności z tymi olejami i nie polecam. Tak jak ktoś napisał, niby niemieckie oleje ale produkowane na Litwie, więc jakości za dużej wymagać nie można. Jedyne w co mają dobre to cene. Troche go zalewałem bo miałem takich klientów którzy chcieli aby taniej ale teraz nawet nie przyjezdzają to juz nie muszę tego lać swinstwa.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
ja tego chyba dużo leje ( OK 30-40 litrów miesięcznie) nie miałem ŻADNYCH kłopotów .... AP tym handluje i cena jest super ...
pozatym leje dużo tego VW( teoretycznie castrol) i od roku auta te same nie ma kłopotu z DPF ładnie sie wypala,
poziom oleju nie przybywa wiec olej jak olej TŁUSTY :D:D

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
ja tego chyba dużo leje ( OK 30-40 litrów miesięcznie) nie miałem ŻADNYCH kłopotów .... AP tym handluje i cena jest super ...
pozatym leje dużo tego VW( teoretycznie castrol) i od roku auta te same nie ma kłopotu z DPF ładnie sie wypala,
poziom oleju nie przybywa wiec olej jak olej TŁUSTY :D:D

A klienci nie zgłaszają problemu, że rano silnik dzwoni i brzydko pracuje? Ja miałem kilka takcih przypadków a drugi minus to taki ze czesto trzba robić dolewki tego oleju. Być może trafiałem na takie zajechane silniki, ale ogólnie doświadczenia z tym olejem słabe :p

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
gdyby zgłaszali -NAPISAŁ BYM
nie nikt nie zgłaszał mi nic
mam kilka flotowych aut na obsługi i robią co 2 miesiace wymiany i nic zupełnie nic

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
235
Miasto
Xxx
Też mam flote busów i leje te oleje 10w40 gm . ok 30-40l miesiecznie. Klient zmienia oleje co 10 tys i silniki pracują idealnie. Moze jako LL i wymiany co 30 000 bym nie polecal.

jarszo

Początkujący
Punktów
1
Zalewałem kilka razy fanfaro i nie powiem ani nic dobrego ani złego na te oleje. RAz Klient przyjechał, kazał to zalać, zalałem, pojechał i wiecej nie wrocił. Miałem takie dwa przypadki, wiec jak widać ludzie to leją, a czy to dobre? W każdym razie samochodowi nie zaszkodzilo.

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
Patrząc na cenę nie ma co wiele wymagać. Ale powiem szczerze, ze coraz rzadziej się to leje. Kiedyś miałem paru klientów z Fanfaro co przyjeżdzali, a teraz już baardzo rzadko. Ale jak na taką cenę to nie można się wiele spodziewać ;)

Ostatnia edycja:

Lukix

Nowy
Punktów
2
Co do Fanfaro i koncernu SCT- byłem na miejscu w blendowni 2 lata temu podczas wycieczki organizowanej przez importera marki. Zakład nowy, bardzo rozbudowany i bardzo nowoczesny. Oleje robią na bazach europejskich z użyciem dodatków z Chevrona (Texaco). Dodatkowo, otrzymaliśmy zestaw aprobat na ich produkty- wydaje mi się że gdyby coś nie tak było z jakością żaden z koncernów motoryzacyjnych nie wystawił by im takich papierów.

Ja w swoim warsztacie oleje Fanfaro stosuje od 3 lat- nie miałem jeszcze żadnego problemu z jakością, dodatkowo zauważyliśmy, że przy stosowaniu oleju dedykowanego do vw zużycie oleju w tfsi znacząco spadło- mamy w opiece 30 aut flotowych z tymi silnikami.

Co do ceny to również wahałem się długo nad ich wprowadzeniem. Na szkoleniu jeden z uczestników również podniósł ten temat- odpowiedź z ich strony była prosta- płacicie za produkt faktycznie tyle ile powinien kosztować, my nie sponsorujemy wyścigów samochodowych, zespołów rajdowych itd. a nasza konkurencja musi to ukryć w cenie produktu.

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
Odswieżę temat.
Dzisiaj sprzedawcy pewnej hurtowni wydzwaniali po warsztatach i namawiali na udział w promocji. Olej 5w30 z 60l beczki wychodził po ok 13 zł za litr.
Podobno spełnia normę 507 00 VW
Była to właśnie marka, o której tutaj mowa.
Myślę jednak, że jaka cena, taka jakość.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Czy w specyfikacji masz napisane że spełnia czy tylko przedstawiciel tak mówi?

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
Nie wiem, nie miałem opakowania w ręce niestety
Sprawdzę jak coś takiego będziemy wlewać.
U nas sprzedaje się dużo oleju GM z tej firmy, klienta przekonuje cena.

Do góry Bottom