Witam mam opla astre z 96 silnik to 1,6 16 v. Potrzebuje rady ponieważ mam problem ze wrzucaniem 2(drugiego) biegu inne wchodzą bez zarzutu. Co może być spowodowane czy to wina skrzyni czy może tarczy sprzęgła? Proszę o pomoc.

Dzieki panowie za rade. Autko sprawuje sie swietnie tylko wlasnie ta mala usterka. A czy moze byc to spowodowane tym ze czasem zamiast 2 wchodzi bieg 4

Ja co prawda w vectrze, ale przy podobnym problemie , mechanik przesmarował linki zmiany biegów i wyregulował je. Poprawa znacznaWitam,
Podłącze się do tematu , bo problem podobny. Dotyczy natomiast astry h, 1.7 2008 rok. Pojawił się opór przy zmianie biegów. Niskie wchodzą ciężko, szczególnie jedynka. Wyższe biegi, 4, 5 , już zupełnie normalnie. Przy redukcji na 2 lub ruszaniu znów jest opór. W sumie jeżdżę tak już od jakiegoś czasu i nie wiem, czy się tym przejmować. Nie pogarsza się w zasadzie, myślę o oddaniu auta do mechanika, ale wolę skonsultować, żeby wiedzieć czy może być to duży koszt. Dziękuję

Dziękuje za pomoc, a czy koszt takiego zabiegu jest duży?Ja co prawda w vectrze, ale przy podobnym problemie , mechanik przesmarował linki zmiany biegów i wyregulował je. Poprawa znaczna![]()