• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Astra G 1.2 Problem z wentylatorem/ nagrzewnica

Kalibovers

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Witam pojawił mi się problem przy -22, przy włączeniu zapłonu ew. Odpaleniu auta. Pojawia się stukanie od wentylatora, nagrzewnicy + nierówna praca wentylatora. Włączam np. Na 1 a raz działa na 1 a przez sekundę jakby na 0,5 i znowu na 1 i tak cały czas podczas gdy dalej słuchać stukanie jakby od wentylatora. Po wyciągnięciu bezpiecznika F2(F2 - 30 A -- Ogrzewanie/klimatyzacja, podgrzewanie przednich foteli). Wszystko ustaje także, na 100% to coś z ogrzewaniem. Bo klimatyzacje mam wyłączoną a podgrzewanych foteli nie mam.
Stukanie słuchać nawet przy wentylacji na 0.
Ktoś zna ten problem ? Jutro czeka mnie długa trasa i nie chce zostać bez ogrzewania :D
PS. Dzien wczesniej po przejechaniu ok. 500 metrów. Temperatura silnika wskoczyła na 92-5 stopni a potem normalnie spadła i silnik zaczął się normalnie rozgrzewac.
Dodam że przed tym wzrostem nie działalo ogrzewanie.
Poniżej po ponownym odpaleniu silnika i nagrzaniu temperatura zawiesiła się na 80 i trzeba było odpalić znowu żeby normalnie stanęła w granicach 90.

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Pewnie coś wpadło rozbierz i zobacz.

Kalibovers

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków
Też tak myślałem, bo auto jednak całe oblodzone + używam nawiewu zewnętrznego wiec bardzo moźliwe

Do góry Bottom