• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Astra h 1.6 16V - układ chłodzenia

Peita

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
63
Powie mi ktos jak to jest w tych bolidach z układem chłodzenia , pierwszy bieg wentylatora odpala sie przy ok 106 stopniach w tych autach . Jak dla mnie to trochę dziwne bo słychać ze płyn w układzie zaczyna juz bulgotać i węże robia sie twarde . Mam takie auto gdzie co chwile wymieniam jakiś waż bo pęka . Auto jak do mnie trafiło za pierwszym razem to wogole 1 bieg wentylatora nie działał i myślałem ze to jest przyczyna

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Obsługujemy taką i też taką temp. trzyma. Tam chyba jest elektryczny termostat i on potem zbija gdzieś do 80 stopni i znowu do góry i tak w kółko.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Potwierdzam. Jutro też będę miał taką, to rzucę okiem na temperaturę żebyś miał pewność

Peita

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
63
Dzis sie tez dowiedziałem ze właściciel w międzyczasie zalewał jakiś najtańszy płyn z marketu a wiadomo ze te płyny nie maja dobrych właściwości

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
Dzis sie tez dowiedziałem ze właściciel w międzyczasie zalewał jakiś najtańszy płyn z marketu a wiadomo ze te płyny nie maja dobrych właściwości
Temperatura w mojej H gtc to w granicach 95 stopni.. moze u ciebie termostat uwalony

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
co co ?
piszę o swoim autku .. diagnozowałem swojego dziś bo wreszcie nieco czasu i na postoju, w słoneczku i temperatura 105 stopnia i włącza się wentylator :) .. muszę sprawdzić czujnik

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom