• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Astra h 1.7 cdti problemy z odpalaniem

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
spróbuj jeszcze odpalić na odpiętym przepływomierzu..
i sprawdź czujnik położenia wałka..;)

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
W to sprawdzanie wtryskow osobiście średnio wierzę, były 3 samochody z podejrzeniem ostatecznym na wtryski, jada do sprawdzenia, diagnoza, mają chodzić, panie nie takie się widziało i chodzą, OK-wierzę fachowcom i ich urządzeniom.
Walka z gruzami ćd. końca nie widać, dniowki uciekają i napewno nie będzie z tego kasy, (wiecie dobrze jak jest) po kilku dniach wtryski wyciągam od nowa i jadę już sam tam gdzie trzeba bo cierpliwość się konczy, diagnoza z dokładną weryfikacja raportów wtryski śmierć, wkładam inne lub robię i żegnam się z gruzem nareszcie.Mam 5 zakładów pod ręką od aparatury ale tylko 1 stawia diagnozę i naprawia jak się należy.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
W to sprawdzanie wtryskow osobiście średnio wierzę, były 3 samochody z podejrzeniem ostatecznym na wtryski, jada do sprawdzenia, diagnoza, mają chodzić, panie nie takie się widziało i chodzą, OK-wierzę fachowcom i ich urządzeniom.
Walka z gruzami ćd. końca nie widać, dniowki uciekają i napewno nie będzie z tego kasy, (wiecie dobrze jak jest) po kilku dniach wtryski wyciągam od nowa i jadę już sam tam gdzie trzeba bo cierpliwość się konczy, diagnoza z dokładną weryfikacja raportów wtryski śmierć, wkładam inne lub robię i żegnam się z gruzem nareszcie.Mam 5 zakładów pod ręką od aparatury ale tylko 1 stawia diagnozę i naprawia jak się należy.

Ja mam 2 zaufane i tylko tam daję. Tych wszystkich pozostałych pompiarzy mam serdecznie dosyć. Nie mówiąc już o gościach co turbiny regenerują na częściach z aliexpres chyba, byle taniej. A Ty się pieprz i 2 razy turbo targaj i to zazwyczaj jakieś wynalazki, że miejsca tyle co u dziewicy.

marcinlowicz

Bywalec
Punktów
9
Miasto
Łódzkie
Miałem kiedyś taki przypadek z takim silnikiem. Wina była w słabym rozruszniku. Po wymianie samochód chodził jak zły. Tylko szły tam dwa rodzaje rozrusznikow. Jakbyś wymieniał to zwróć uwagę ile masz zębów

MichałFso

SuperMechanior
Punktów
10
Dołączę się. Ciśnienie na listwie podczas rozruchu 2-4 bar. Sygnał do czujnika ciśnienia 0,488V. Po odłączeniu wtyczki czujnika, sygnał 4.8V, ciśnienie 240bar (nie wzrasta podczas kręcenia rozrusznikiem). Tester widzi obroty wału i wałka rozrządu. Błędów brak. Próbować odpalić z bańki? Co radzicie jeszcze sprawdzić?

Do góry Bottom