• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

opel Corsa 1.3 ctdi 2004r. nie odpala

Geber

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grudziądz
Witam, mam problem z odpaleniem mojej corsy. jednego dnia odpaliła i jechała normalnie. Następnego dnia rano już ani drgnęła. Kręciła ale nie odpaliła. Po sprawdzeniu wszystkich bezpieczników, przekaźników, wyciągnięciu pompy ciśnienia wstępnego (i wsadzeniu z powrotem - pompa podłączona "na krótko" działała) zaczęła odpalać na zimnym silniku. Jednak po przejechaniu kilku kilometrów (5-10 km) i zgaszeniu już nie odpalała. Odpalała na zimnym silniku ok 4 dni. Teraz znów problem z odpaleniem z nawet zimnym silnikiem. Po podłączeniu komputera błąd P1625. Co to może być? Mechanik chciał wymieniać wtryski, które były robione rok temu... Proszę o rady

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Mechanik chciał wymieniać wtryski, które były robione rok temu...
a ty mu nie pozwoliłeś i zabrałeś auto a teraz zadajesz pytanie na forum. jeśli mechanik chciał wymieniać wtryski to niech wymienia na swoją odpowiedzialność. nie powinneś mieć z tym problemu. a to, że rok temu były robione, to nic nie znaczy.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Jak dla mnie zbyt mało diagnostyki. Chcesz sam naprawiać to auto, czy sprawdzasz mechanika? On ma auto, my tylko to co nam napisałeś, a w dodatku bardzo chaotycznie i nie wiele rozumiem. Trzeba znaleźć przyczynę gdy nie odpala

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
681
Miasto
WLKP
Wtryski mozesz zrobic kilka dni wczesniej i jedno tankowanie szajsu i mozesz je naprawiac od nowa.Znam goscia co naprawia wtryski i najpierw wącha jak pachnie paliwko i juz duzo wie o przyczynie usterki.

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko

Geber

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grudziądz
Dziękuję koledze brum brum za obronę ;). Oddać dobremu mechanikowi ok tylko znaleźć dobrego mechanika.... Ostatnio zrobił mi remont całego silnika, a okazała się jakaś pierdoła - jakiś kabelek się odłączył czy zaśniedział...a co kasę skasował to jego...
toomii76 napisał "jeśli mechanik chciał wymieniać wtryski to niech wymienia na swoją odpowiedzialność" - tylko, że to ja będę musiała mu znów płacić, a znając życie okaże się, że to nie to...

Geber

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Grudziądz
Zależy na jakiego mechanika się trafi. Nie wszyscy są uczciwi - niestety. Na razie zostaje czekać - mechanicy mają terminy na luty - marzec, więc albo faktycznie tak jest albo "nie chce" się im za to zabierać, tzn. niejasna sytuacja "co padło", więc po co się w tym babrać...

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Moja droga, takie czasy.... Tylko, że często jest lepiej dłużej poczekać lub znaleźć odpowiedni warsztat niż jeździć od jednego do drugiego i zostawiać tam niepotrzebnie pieniądze. Wiem jak wygląda sytuacja na warsztatach i dlatego musisz od razu zacząć od rozmowy czego oczekujesz(choć normalnych warsztatów nie trzeba informować o tym, że płaci się dopiero za naprawione auto....). Jeśli chcesz być spokojniejsza spisz przed naprawą papiery, w których będzie określony zakres prac oraz przybliżona cena, wtedy będzie dużo łatwiej przy odbiorze auta. W renomowanych warsztatach nie powinno być problemu. Owszem może być trochę drożej ale chociaż wiesz za co płacisz i moim zdaniem warto zapłacić raz i mieć spokój na jakiś czas niż wracać na gwarancje co tydzień...
Myślę, że Grudziądz jest na tyle dużym miastem, że na pewno znajdziesz odpowiednich fachowców:)
Przez forum będzie ciężko cokolwiek zdiagnozować...
Powodzenia:).

Do góry Bottom