123Adrian123
Nowy
Cześc ! Nazywam sie Adrian jestem włascicielem opla corsy 97r 1.4i 8v z (lpg od 2lat) od 4 lat. W ostatnio czasie spalanie mojej bryczki wzrosło do 14 litrów gazu /100km. nie wiem czemu tak sie dzieje nie wiem od czego powinienem zacząć. dodam jeszcze ze autko ma 207 tys przebiegu z tego 50tys z gazem robiłem w nim dwa razy rozrzad przy kupnie i rok temu to jakies 10 tys km temu oraz przy wale napedowym gdzies znajduja sie jakies koła zebate które na wale sa troche zdarte ale nie pzeszkadza to w jezdzie. spalanie wzrosło okolo 3 miesiace temu wczesniej max spalanie bylo do 9 litrow w czym moze byc problem ??aa i jak sie zagrzeje autko po jakims czasie jadac z ze stała predkscia swieci sie chcek engine taka pomaranczowa kontrolka kiedy ujmuja badz dodaje gazu ona gasnie pojawia sie tylko przy stałej predkosci a i jescze jedno jak jade na paliwie problemu z chek engine wogole sie nie pojawia. od czego mam zaczac aby problem ze spalaniem rozwiazac . dodam jescze ze jak załozyłem gaz spalanie srednei bylo w granicy 7.5 -8.5 l na 100 km.
prosze o jakąs porade .
prosze o jakąs porade .