Twoja odpowiedź nic nie wnosi do tematuCo byś chciał przeczytać w tym temacie? Trzeba sprawdzić gdzie przerywa i naprawic.
pęknięta koronka, brud, właściwe ustawienie czujnika, kabelki, wtyczka do modułu abs. to na początek.Sprawdziłem wtyczkę i jest okej niema śniedzi ani luźnych pinów co jeszcze można sprawdzić ? Koronka ABS ?
wnosi i to bardzo wiele... tylko trzeba załapać sarkazm i mieć wiedzęTwoja odpowiedź nic nie wnosi do tematu

A mi zależy na rozwiązaniu problemu a nie zabawy w domysły, a dwa to forum jest chyba po to żeby sobie pomagać.pęknięta koronka, brud, właściwe ustawienie czujnika, kabelki, wtyczka do modułu abs. to na początek.
wnosi i to bardzo wiele... tylko trzeba załapać sarkazm i mieć wiedzę![]()
Z twojej wypowiedzi to wnioskuję że nie masz zielonego pojęcia w tej dziedzinie a jak chcesz konkretnej pomocy to Ci ją udzielę:A mi zależy na rozwiązaniu problemu a nie zabawy w domysły, a dwa to forum jest chyba po to żeby sobie pomagać.
Hahah napewno lepsze niż TyZ twojej wypowiedzi to wnioskuję że nie masz zielonego pojęcia w tej dziedzinie a jak chcesz konkretnej pomocy to Ci ją udzielę:
Daj auto do konkretnego mechanika lub elektromechanika
Tak sprawdziłem okablowanie...A okablowanie sprawdziłeś? Miałem podobną sytuację w fordzie i jak się okazało to kabel był uszkodzony, tylko nie sprawdzam tego omomierzem tylko żarówką 45W i przełamuję kabel po kawałku ( najczęściej w obrzeża nadkola ) bo omomierz w takich sytuacjach nie pomaga.