• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Opel Insignia 2011 czujnik ABS prawy tył

eclipse10

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Inowrocław
Witam problem z czujnikiem ABS , czujnik wymieniony na nowy, przerywa cyklicznie sygnał do sterownika. Film pod linkiem

Filmture=shared

autoserwisgd

SuperMechanior
Punktów
28
Co byś chciał przeczytać w tym temacie? Trzeba sprawdzić gdzie przerywa i naprawic.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
379
Koronkę patrz, tam się rozsypują, od razu uprzedzam, że łożysko po dobroci nie pójdzie

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1627

szary1977

SuperMechanior
Punktów
59
Miasto
Krupski Młyn
A okablowanie sprawdziłeś? Miałem podobną sytuację w fordzie i jak się okazało to kabel był uszkodzony, tylko nie sprawdzam tego omomierzem tylko żarówką 45W i przełamuję kabel po kawałku ( najczęściej w obrzeża nadkola ) bo omomierz w takich sytuacjach nie pomaga.

eclipse10

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Inowrocław
pęknięta koronka, brud, właściwe ustawienie czujnika, kabelki, wtyczka do modułu abs. to na początek.

wnosi i to bardzo wiele... tylko trzeba załapać sarkazm i mieć wiedzę :)
A mi zależy na rozwiązaniu problemu a nie zabawy w domysły, a dwa to forum jest chyba po to żeby sobie pomagać.

szary1977

SuperMechanior
Punktów
59
Miasto
Krupski Młyn
A mi zależy na rozwiązaniu problemu a nie zabawy w domysły, a dwa to forum jest chyba po to żeby sobie pomagać.
Z twojej wypowiedzi to wnioskuję że nie masz zielonego pojęcia w tej dziedzinie a jak chcesz konkretnej pomocy to Ci ją udzielę:
Daj auto do konkretnego mechanika lub elektromechanika

eclipse10

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
Inowrocław
Z twojej wypowiedzi to wnioskuję że nie masz zielonego pojęcia w tej dziedzinie a jak chcesz konkretnej pomocy to Ci ją udzielę:
Daj auto do konkretnego mechanika lub elektromechanika
Hahah napewno lepsze niż Ty
A okablowanie sprawdziłeś? Miałem podobną sytuację w fordzie i jak się okazało to kabel był uszkodzony, tylko nie sprawdzam tego omomierzem tylko żarówką 45W i przełamuję kabel po kawałku ( najczęściej w obrzeża nadkola ) bo omomierz w takich sytuacjach nie pomaga.
Tak sprawdziłem okablowanie...

Jak znajdę przyczynę a podejrzewam że to koronka ABS to dam informacje.

Uszkodzona koronka ABS.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom