dziękiZacznij od sprawdzenia zaworu EGR,to typowa bolączka tych silników,objawy wskazują na niego.
martwi mnie że silnik strasznie kopci jak dodaje się gazu ,na wolnych obrotach normalnie ,czy to dlatego ze nie przepalasilnik pracuje równo ale maksymalnie wchodzi na 2500 obrotów,turbina nowa i sprawna.Jak trzyma się na maxa gaz ma obroty 2500 i mocno kopci,prosze o pomoc i podpowiedz jakie mogą być przyczyny
zawór EGR zaślepiony a efekt ten sam,przepływka czysta ,na kompie wyskoczył błąd egru ale zaślepienie nic nie pomogło a zresztą EGR działa pod podpięciem pod zasilanie pracuje,-może coś ze sterowaniemsilnik pracuje równo ale maksymalnie wchodzi na 2500 obrotów,turbina nowa i sprawna.Jak trzyma się na maxa gaz ma obroty 2500 i mocno kopci,prosze o pomoc i podpowiedz jakie mogą być przyczyny
przepływomierz sprawdzony,ale na turbinie jest luz,czy z tego powodu nie chce się wbijać na obrotyzawór EGR zaślepiony a efekt ten sam,przepływka czysta ,na kompie wyskoczył błąd egru ale zaślepienie nic nie pomogło a zresztą EGR działa pod podpięciem pod zasilanie pracuje,-może coś ze sterowaniem
auto kupiłem ,histori jego nie znam,powodem była turbina,ale jest inny problem 700 km (1000 km) i litr oleju na dolewke i mysle ze przyczyna padnięcia poprzedniej turbiny był brak oleju,moja wina przy zakupie ze nie sprawdziłemAutem jeździsz ty?Znasz jego historię ? Może była kolizja przez pęknięty rozdząd i założony tylko nowy pasek i np. zawory nieszczelne są przez to cyrki z doładowaniem masz...
sprawdź przepływomierz, miałam to samo przepalił się obwód w układzie i była masakra w ogóle nie dało sie jechać i auto nie miało mocy no i też kopciło bo była zła mieszanka
ewentualnie sonda Lambda
normalna sonda lambda, gdy jest mocno zasyfiona i obklejona to może podawać fałszywe danieJakie sondy lambda w 1,9 silniku renowki
normalna sonda lambda, gdy jest mocno zasyfiona i obklejona to może podawać fałszywe danie
otóż kolego mam ten sam samochód z tym samym silnikiem, i jak ci się może głupio wydawać silnik 1,9D może jest stary, ale 1,9 CDTI już nie, jeden kabelek mały mi się uszkodził przy wymianie filtra powietrza i nie mógł odpalić, jedna awaria i trzeba na komputer jechać. jest to stay silnik ogólnie jako 1,9 ale jest mnóstwo wersji z nowymi rozwiązaniami i zaawansowanym osprzętemKolego po wekendzie jak przyjdziesz do siebie juz calkiem to powroc na forum i poczytaj co piszesz i o czym jest temat.
Rozmowa toczy sie o silniku starego diesla a ty tu ze sondami wyjezdzasz.