Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Znaczy jsm był sprawdzany to że jakieś ciśnienie jest wytwarzane czy coś takiego trasie przy redukcji wsaxdzilem pompę nowa kupiona o gościa który produkcję pompy do tych aut niby mówił że Pompa się dotrze to ciśnienie powróci do normy ale już 700km u nadal tj samo
Witam serdecznie. Mam do Państwa pytanie . Chodzi mi o samochodów opel Zafira B 2.2 bezyna. Mam wstawiony po regeneracji regulator cisnienia paliwa. I trzeci raz wstawiałem pompę paliwa po regeneracji i trzeci raz rozerwało mi membrany na pompie paliwa . Może ktoś już miał tak .co zrobić
Regulator ciśnienia paliwa nie da się zregenerować należy kupić nowy w serwisie ca 1200zł., on powoduje te uszkodzenia.
Pompę po regeneracji sprzedaje firma na Allegro, starą zwracamy. Robią to na oryginalnych częściach też kupowałem.
Robiłem takie dwa auta, pompy obie wymieniałem niskiego i wys. ciś. Opel Vectra C , chyba że Zafira ma inne rozwiązanie.
Z drugiej strony nie wyobrażam sobie w tym silniku bez powrotu paliwa .