• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Płukanie ropą silnika TDI z pompowtryskiwaczami

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Serio? Szklanki ze szrotu?
Tarcze hamulcowe jak rozumiem też ze szrotu bierzesz?
Czy ja napisałem, że kupuje coś ze szrotu? Poleciłem diagboxowi skoro jego fura warta ze 2 tysiące to proporcjonalnie wykona budżetową wymianę.

Swoją drogą pomyśl czy ktoś kto szanuje swoją pracę kupuje tego typy części na demobilu.

Ostatnia edycja:

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Garret nie oferuje czesci zamiennych.
Ja to wiem, ale ci o regenerują, chyba nie....

Przy okazji, czy ktoś z forum zajmuje się regeneracja turbin?
Mam jedną do sprawdzenia i chciałbym, żeby zrobiła to osoba zaufana. Mam jedną co po montażu puszczala olej, odesłałem do reklamacji i stwierdzili, że wszystko ok, ale coś tam niby poprawili. Nie zakładałem Poraz drugi, bo nie chce sobie roboty bez sensu robić.

Jak coś, to na priv.

Ostatnia edycja:

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Czy ja napisałem, że kupuje coś ze szrotu? Poleciłem diagboxowi skoro jego fura warta ze 2 tysiące to proporcjonalnie wykona budżetową wymianę.

Swoją drogą pomyśl czy ktoś kto szanuje swoją pracę kupuje tego typy części na demobilu.

Oczywiście, że kupują. Nie raz słyszałem od klienta, że mu ktoś chciał klocki wymienić za 50zł razem z częściami,bo jakieś dobre używane akurat ma, a u mnie to drogo bo 150 zł sam materiał.
To mam uwierzyć, że jak wkładają klocki używane, to nie kładą używanych szklanek?

Co do turbo... Kupowanie używanej to tak samo loteria jak regeneracja.
Ja Panowie jak już daję do regeneracji to tylko w zaufane ręce i od razu mówię klientowi, że tanio nie będzie... tanio to niech sam zawozi gdzie chce, ja kasuję wtedy wyjęcie/włożenie i tyle. Polecam takie podejście do tematu.
Pozostałe przypadki to albo sami wymieniamy rdzenie po prostu na nowe, albo wkładamy nową turbikę prosto od producenta.

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Oczywiście, że kupują. Nie raz słyszałem od klienta, że mu ktoś chciał klocki wymienić za 50zł razem z częściami,bo jakieś dobre używane akurat ma, a u mnie to drogo bo 150 zł sam materiał.
To mam uwierzyć, że jak wkładają klocki używane, to nie kładą używanych szklanek?

Ja należę do tych co szanują swój czas i nieposzlakowaną opinię a inni jak chcą portki ściągać do kolan to już ich sprawa.
także nie wrzucajmy wszystkich do jednego kotła.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
W ŁODZI najgorsi sa taksówkarze jezu co oni wyprawiaja -ja nie przyjmuje od kilku lat jak mi za 50 pln uciekł na jazde próbną .od tamtej pory zero taxi -klocki ze szrotu olej od syna bo po tysiacu mial wymienic tarcze do tokarza -koszmar

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
u was takze???? tam sa bogaci ludzie -kiedys to stolica SKŁADAKÓW a dzis bieda???:(

wracajac do tematu ja uzywam MOTOR FLUSHa i naprawde cenie go jako preparat

jutro wam zdjecie tarczy sprzegła wstawie to zobaczycie jak PANOWIE taksówkarze jezdza na sprzegle ze szrotu bo dobre i tanie nie wazne ze z 10 lat lezało w błocie zakladamy po 2 dniach awantura ze zle zrobiłem !!! a ja mu -do sadu idziemy napisał pan na zleceniu ze pan dostarczał czesci i pan bierze odpowiedzialnosc zza wszystko? a on ze tak ok zawolalem bieglego przy nim skrzynia wywalona zdjete sprzeglo -biegly sprawdził opisał i stwierdził ze ze starosci -pan z taksi zaplacil ze zddjecie lawete i bieglego hihihihi jest u mnie juz kilka lat !!! DLA POTOMNYCH

Ostatnia edycja:

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
wiem,znam z zycia -panie a to audi nowe? tak bo panie (w tajemnicy powiem ) złom sprzedaje ;)
ile razy pytali za co ten sam kupilem a ze nie mieszkam w bloku to pewnie kradne ;);)

pamietam jak ojciec prowadził bylem chlopiec ale ludzie szanowali mechanika jak czekali po 2 miesiace w kolejce ojciec gazniki robil ile aut na podwórku ulica cała i zawsze nawalony do domu wracał :D:D:D:D a teraz?
moze sie zmieni cos choc watpie

PPMarek

Początkujący
Punktów
6
A używał któryś z was kiedyś tych gotowych płukanek?? Sprawdzają się??

TomekWW

Początkujący
Punktów
0
U mnie najlepiej sprawdzają się płukanki z tec2000

Do góry Bottom