• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Partner 1.6 szarpanie 2-3tys obr

mirasmaniak82

Uczestnik
Punktów
0
Dużo rzeczy do sprawdzenia na dzień dobry:
1. komputer + odczyt błędów
2. komputer + live data
3. cewka
4. sondy
5. czujniki wałków
1. Błędów brak.
3. Cewka zmieniona i również podmieniane inne 3. Bez zmian.
4. Sonda przed katem mowa Hello.
5. Nowy czujnika wałka rozrządu.

A do punktu 2 to jest tak
Nie wiem jak powinien wyglądać wykres Krótkoterminowej korekty czasu wtrysku paliwa bank 1
Wykres na benzynie
Wykres na lpg

Załączniki

• Screenshot_2025-04-26-14-30-36-987_org.prowl.torque.jpg
    Screenshot_2025-04-26-14-30-36-987_org.prowl.torque.jpg
    644,7 KB · Wyświetleń: 2

mirasmaniak82

Uczestnik
Punktów
0
Kurde a powiedzcie mi taką rzecz.
Po ostatnim wgraniu map u gazownika było dobrze podczas jazdy testowej u niego, po powrocie do domu się skopało spowrotem. Czyli coś powoduje że te mapy się rozjeżdżają ?
Możliwe że sterownik silnika coś chrzani?

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
302
Miasto
Rakszawa
Bo u pana gazownika sterownik silnika jeszcze nie zdążył zrobić własnej adaptacji i dlatego jemu dobrze się jeździło, a tobie nie. Możesz kasować błędy po każdej jeździe albo naprawić auto.

mirasmaniak82

Uczestnik
Punktów
0
Bo u pana gazownika sterownik silnika jeszcze nie zdążył zrobić własnej adaptacji i dlatego jemu dobrze się jeździło, a tobie nie. Możesz kasować błędy po każdej jeździe albo naprawić auto.
No ale ja nie mam żadnych błędów
A naprawić auto próbuje od 2 lat i auto odwiedziło już parę warsztatów i nikt nie poradził sobie

mirasmaniak82

Uczestnik
Punktów
0
Kolejny mechanik elektryk rozkłada ręce :( Jedyna rzecz co mówił jest podejrzana to większe bo 30 stopni wyprzedzenie zapłonu podczas poszarpywania. Ktoś coś ?

Ostatnia edycja:

Blackk97

Nowy
Punktów
0
Kolejny mechanik elektryk rozkłada ręce :( Jedyna rzecz co mówił jest podejrzana to większe bo 30 stopni wyprzedzenie zapłonu podczas poszarpywania. Ktoś coś ?
Czujnik temperatury plynu chłodzącego, tylko musi być aso, mialem podobny przypadek, wymiana czujnika pomogła.

mirasmaniak82

Uczestnik
Punktów
0
Zamówiłem, zobacze ale troche wątpie bo zmieniałem już termostat Vernet z czujnikiem.

Do góry Bottom