Ładne wypracowanie ,gratuluję.
Słuchaj ja nie wiem, znaczy znam jakieś podstawy, ale też mam doświadczenie czysto prywatne, są rzeczy których nie wiem bo zwyczajnie nie robiłem, nie wymądrzam się chyba, często słucham, czytam z ciekawością bo uważam że jak się nie jest alfą i omegą to trzeba mieć trochę pokory. Natomiast swoje samochody jakoś ogarniam, zdarzyło mi się być na wizycie w serwisie żeby coś sprawdzić, kilkanaście lat temu dałem jakiś rozrząd do roboty i to wszystko, ogólnie mojego auta żaden mechanik od 30 lat nie naprawiał, więc myślę że na prywatne potrzeby jest ok, zawodowo nie naprawiam. Jednak jak można poczytać przy tym nieszczęsnym thp wielu mechaników zawodowych ma problemy, albo nie chcą w ogóle naprawiać bo co problematyczny, przerasta, skoro to takie proste podstawy mechaniki no to.... A naprawa typu, może to może tamto i teraz płać za wszystko i jak ten koleś co wstawiłem jego rozmowę, wydał 3tys i g. z tego miał, inny którego znam już nie tylko tylko z fb podobnie.To myślisz, że czego to jest kwestia?
Masz rację, tylko wiesz wielu ludzi widzi warsztat jedzie dogaduje się, zostawia auto, a później łańcuszek, powoli w to wpada, a bo jeszcze to i tamto, sam wiesz, no i co jak nie wie gdzie uderzyć to do następnego i może być powtórka.No bo jak się trzyma kogoś kto Cię doi, nie mając pojęcia co robi, to jak to się może skończyć?
Noo tu zgoda, ale ostatecznie istotne aby robił dobrze, dla kogoś kto już ma dosyć pseudo napraw może to być nieważne jak brzmi, grunt że wypatrzy swoją ostatnią nadziejęKu*wa, weź, jak to brzmi

Nie znam gościa z Rybnika, może i kiedyś łkał o pomoc, nikt nie miał wiedzy od razu, ale widać jakoś przebrnął ten etap i ogarnął jakoś te silniki i teraz dobrze to wykorzystuje. Dla mnie szacun, jeśli faktycznie je ogarnia tak jak info o nim. Sam też chyba mówi, czy ma napisane gdzieś że nauczył się na "własnej skórze". Fakt jest taki że aktualnie nie widziałem aby ktoś na niego narzekał, w przeciwieństwie po wizytach u wielu różnych mechaników, zapewne części może i dobrych ale nie do tego silnika, nie wiem, nie na moją głowę tosam kiedyś na forum elektorda.pl, łkał o pomoc w rozwiązaniu problemu z jego silnikiem
W każdym razie nie sztuką jest wymieniać, wymieniać a może się trafi a klient płaci.
odwiedziłem kilku i z ciekawości zagadałem czy robią thp, no to kiepsko, główne odpowiedzi to tak bez przekonania, nie dałbym tam, jeden otwarcie powiedział że nie i tu szacun bo o tym wiem że ogólnie go chwalą.
sam wiesz. W sumie nie wiem co mnie szajbło że go kupiłem
Mimo to jak na razie nie mam problemów z tym autem, jedno co mnie wkurza to trochę dużo pali, więcej niż myślałem, ale ja robię dużo krótkich tras w mieście. A po tym co się naczytałem to już sam nie wiem, sprzedać póki jest bez zastrzeżeń, piękne ładne i w ogóle
czy jeździć, dlatego interesuję się i zwracam uwagę na wątki z tymi silnikami. No i super, takich mechaników jak najwięcej, choć sam jak wspomniałem nie korzystam, ale kto wie co mnie spotkaSwoją drogą, żeby było śmieszniej, miałem w tym tygodniu C4 1.6VTi na wypadanie zapłonu i udało się naprawić za 800zł.

No właśnie, mnie to też tak trochę yyy... Jedna rzecz która mnie zaskoczyła.10W40 do silnika z Valvetornic'iem i Vanosami? Yyyy... Aha.
No nic mój był i jest na 0w, ewentualnie może 5w by było też ok, nie wiem, jest w każdym razie w instrukcji też jako dopuszczalny.
rozwiązał sobie sam z małymi podpowiedziami. Na jeden naprawiony w Rybniku silnik przypada pewnie 30 naprawionych w innych warsztatach za kwoty zapewne niższe. A i pewnie jest drugie 30 nieudanych napraw. JNo i własnie te nieudane powodują że niektórzy nie wiedzą komu zaufać, gdzie się udać.Na jeden naprawiony w Rybniku silnik przypada pewnie 30 naprawionych w innych warsztatach za kwoty zapewne niższe. A i pewnie jest drugie 30 nieudanych napraw. J

Również poproszę o link do tematu na elektrodzie. Wczoraj przyciągnęli vti, nie odpala@qwer7 - grochu27350
A temat na elektrodzie podeslę Ci na priv jak jesteś zainteresowany
w poniedziałek może do niego zajrzę

Jasne dzięki, chętnie zerknę, no patrz to ten sam nick ma na All...oA temat na elektrodzie podeslę Ci na priv jak jesteś zainteresowany
Kto wie w takim razie gdzie jeszcze