michal28mech
Początkujący
- Punktów
- 0
Witam, piszę tutaj w sprawie nieszczęsnego sinika 1.6 vti, który jest w Peugeot-ie. Problem to wypadający zapłon na drugim cylindrze po rozgrzaniu samochodu i włączający się jednocześnie wentylator na maksymalne obroty. Ogólnie w samochodzie zostało wymienione bardzo dużo elementów i nadal jest ten sam problem. Został wymieniony rozrząd, sprawdzona głowica, wymienione gniazda zaworowe, pierścienie tłokowe, podmieniany był komputer. Już mi brakuje sił do tego auta Jest jakaś firma, którą znalazłem na olx, która zajmuje się naprawa tych silników, dzwoniąc do Pana z tego ogłoszenia, usłyszałem ze te silniki maja wadę fabryczna i tylko on o tym wie, nie może zdradzić co to za wada. Aby to naprawić potrzebuje silnika i komputera, koszt tej usługi to około 4500. Osobiście chciałbym wiedzieć za co płace te 4500 zł, a ne tak w ciemno, dlatego też pisze tutaj, może ktoś z was miał podobny przypadek i mógłby coś doradzić/ podpowiedzieć.
- dwa razy podnosiłem czapkę zanim wyczaiłem . Zakończyło się na wymianie silnika na drugi .