• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 206 przegrzewanoe silnika

Azbach

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich.
Może to proste ale sam nie wiem co nie tak. Peugeot 206 1.4 benzyna. Przegrzewa się. Nowy i działający termostat. Wymieniłem koledze bo chłodnica była zimna. Po wymianie chłodnica zimna ale rura za termostatem gorące co oznacza że on już się otwiera. Silnik ma walnieta uszczelkę pod głowicą ale i tak chlodziwo powinno płynąć. Wydawało mi się że to jest pompa ale dzisiaj zadzwonił i powiedział że jak w czasie toczenia wyłączy silnik i włączy z powrotem to temperatura spada i ma ogrzewanie w kabinie. Na jakąś kurtka chwilę. Potem znowu się grzeje. Z kad takie zachowanie? Czy w tym systemie może być jakiś czujnik odcinajacy obieg wody? Kiedy zdjalem rure za termostatem i wlaczylem silnik nie bylo prawie cisnienia wody tylko bardzo wolno sie wylewala. Pod jakim cisnieniem powinna wyplywac woda w sprawnym ukladzie? Dodam ze termostatu w tym momecie nie bylo. Piszcie cokolwiek bo brakuje mi pomysłów. Pozdrawiam B

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
113
Miasto
Świdnica

XM love Citroen

SuperMechanior
Punktów
114
Nie GHW a GWT :D
nie obrażać proszę elity forum ;)
Był kiedyś na TVN program o piekarni co bezdomnym chleb rozdawał, i co ?
Tak mu karę pyknęli że zbankrutował.
Taki to wolny kraj i tak wolno robić usługi za darmo :p
Strach się bać. I pierdnąć bez filtra. Haha śmieszny jesteś.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Wydłubać termostat i niech jeździ aż padnie. Będzie zimno ale jeszcze trochę polata nim zdechnie.
Nie ma tam czego naprawiać, bo, to nieuzasadnione ekonomicznie.

Po wymianie chłodnica zimna ale rura za termostatem gorące co oznacza że on już się otwiera.
Nie, jeszcze się nie otwiera. Trza mu stówe gorąca do otwracia.

Kiedy zdjalem rure za termostatem i wlaczylem silnik nie bylo prawie cisnienia wody tylko bardzo wolno sie wylewala. Pod jakim cisnieniem powinna wyplywac woda w sprawnym ukladzie? Dodam ze termostatu w tym momecie nie bylo
pieertolisz jak potłuczony.

jeepłem rzygłem i pieerdłem na to to coś wypocił słowem pisanym.

Ostatnia edycja:

XM love Citroen

SuperMechanior
Punktów
114
Jak to się zgłaszcza do moderatora, że paweł2406 wysyła mi jakieś sprośności jak zbok jeden bo mu argumentów brakło chyba?

Do góry Bottom