Witam, od wczoraj jestem posiadaczem Peugeota 206, 1.4hdi, 2002rok podczas kupna zupełnie wyleciało mi zapytanie się o stan rozrządu, kiedy wymieniany, dzisiaj zadzwoniłem do poprzedniego właściciela, to powiedział mi, że rozrządu nie wymieniał, nie pamięta kiedy był wymieniany bo kupił od znajomego auto na dojazdy do pracy i mechanik mu na przeglądzie powiedział, że jeszcze wszystko spoko. Naczytałem się na stronach, że jeżeli pasek się zerwie to naprawa jest o wiele bardziej bolesna dla naszego portfela, niż wymiana na nowy zawczasu. Ile może kosztować wymiana? Czy jadąc do mechanika jest mi w stanie powiedzieć jak wygląda sprawa jasno z tym paskiem? Może się przyda do wglądu zdjęcie - http://imgur.com/XYxP9nG Jak odpaliłem silnik i otworzyłem maskę to słychać go jak pracuje i odznacza się lekko od pracy silnika, jeżeli ma pomóc to mogę wstawić filmik do wglądu.
Wiem, czytając to wszyscy się łapią za głowę jak mogłem zapomnieć o to zapytać, ale jest to mój pierwszy zakup i pierwsze auto, kiedyś jest ten pierwszy raz :/
Wiem, czytając to wszyscy się łapią za głowę jak mogłem zapomnieć o to zapytać, ale jest to mój pierwszy zakup i pierwsze auto, kiedyś jest ten pierwszy raz :/

stare auto to wydatki niestety ...