• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 207 1.6 hdi brak turbo

gruberek11

SuperMechanior
Punktów
25
Kolego nie wkręcam was próbuje znalezsc przyczyne usterki. Jesli poczules sie urazony -sorry.
Dzisiaj wymienilem zaworek podcisnienia - sterowania.
Ustalenia:
- na wolnych obrotach twardnieja juz pieknie weze od turbo , turbo w bdb stanie bez luzow itd

Auto jedzie lepiej ale to nie jest to co powinno. Brak charakterystycznego uderzenia turbiny. Auto ma spory przebieg dalem wiec do zrobienia pozadku z dpf.

Moze ktoś podpowie : podczas dodawania gazu przy turbinie widac spaliny, wyglada jakby sie cofały - stąd decyzja o kastracji.

Moze ktos cos podpowie jeszcze?

gruberek11

SuperMechanior
Punktów
25
Kolego chodzi o to ze przed wymianą zaworku sztanga nie reagowala. W tej chwili po odpaleniu i podczas dodawania gazu na wolnych weże twardnieją czyli turbo pompuje wcześniej tego nie było.
Walcze dalej

gruberek11

SuperMechanior
Punktów
25
Koledzy więc tak .Auto ma wymieniony i sprawdzony zawór sterujący sztanga pracuje . Podmieniony przeplywke, jest bez DPF. Ciągnie dopiero od ok 2800 -3000rpm. Jakieś sugestie?

gruberek11

SuperMechanior
Punktów
25
Koledzy mam fv na prawie 5 tys wymiana turbo i inne bzdety a auto nie jedzie stąd moja prośba o sugestie. Jutro sprawdzę rurę . Zdejmę przed kolektorem i zobaczę

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Koledzy mam fv na prawie 5 tys wymiana turbo i inne bzdety a auto nie jedzie
jest takie mityczne zwierze, nie wiem jak u was, ale je zawsze daję jeśli robię klientowi samochód.
nazywa się ono.... gwarancja.
no chyba, że tobie dali krzyżówkę tego zwierzaka z kształtownikiem. czyli gwarancję do bramy.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
jak tam u was panowie złodzieje????:D:D:D:D:D ja nakradłem na 1000:cool:

i dwuletnia gwarancja do tego!!!:(

Do góry Bottom