• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

peugeot 307 2.0 HDi 110km cięzko odpala

rutek79

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
podkarpacie
Pacjent to 307 2.0 hdi. Trzeba kręcic rozrusznikiem 4-5 sekund żeby zapalił. Jak zapala to równo i ładnie. Nic nie termosi żadnej nie równej pracy. Jak zapale i zgasze i ponownie próbuje w ciagu 1-2 sekund po zgaszeniu odpalić- dalej jest to samo. Próbowałem czekać aż wyłaczy sie pompka w baku żeby moze dobiła paliwa ale nic to nie daje.
Błedów w kompie brak, świece żarowe dobre, pompka w baku chodzi. jak silnik ciepły to jest troche lepiej ale nadal nie jest to zapalanie na pół obrotu.
Jak kręce rozrusznikiem to mam wrażenie że chciałby zapalić ale jakos nie zapala.

Bartek-diesel

SuperMechanior
Punktów
80
Miasto
Mojsławice
jakie cisnienie na lisztwie podczas rozruchu?
Jakie obroty silnika podczas rozruchu??
Synchronizacja rozrzadu jest na pozytywie??

PS ten silnik nie zapali z pul obrotu

rutek79

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
podkarpacie
nie usterka nie usunieta gdyż auto nie dojechało do mnie ale tez się nad tym zastanawiam czy czasem nie leje.....

ir3n3usz

Nowy
Punktów
0
Miałem identyczny przypadek w Fordzie Galaxy z silnikiem 2.0 od PSA. Działo się dokładnie to samo niezależnie od temperatury silnika. Problem był w pompie wysokiego ciśnienia, długo budowała ciśnienie na szynie. Po wymianie pompy samochód zaczął odpalać bez problemu. Temat był wałkowany bardzo długo, wtryski sprawdzone, aku był idealny a samochód ciężko nadal ciężko palił. Były podejrzenia, że jest problem z przewodami pomiędzy aku a rozrusznikiem, masy, ale wszystko było ok i nie było dużego spadku napięcia przy rozruchu. Po podłożeniu pompy jak ręką odjął problem zniknął.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
napisałem, że wtryski bo miałem ostatnio 2 takie przypadki. w ostatnim lał 3 wtrysk i to bardzo. podczas próby przelewowej brakło mi kubka :) auto poza tym że ciężko paliło to innych oznak nie było.

rutek79

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
podkarpacie
no to tu jest też taka sytuacja. błedów brak moc jest wszystko gra a przy paleniu du........
dzieki koledzy za podpowiedz. Jak się pojawi to bede walczył zrobie próbe przelewowa i zobaczymy co wyjdzie

Do góry Bottom