• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 607

tasman111

Nowy
Punktów
0
A ja kupiłem 607 z przebiegiem 270 tys. w manualu 2.2hdi jeżdze już 3 lata zrobiłem ponad 80tys. i dwa razy zmieniłem rozrząd chłodnice klimy na początku i oring na przewodzie w pompie wspomagania. Nic się nie psuje żadnych problemów z elektroniką mimo że gdy olejem od wspomagania pasek mi zarzucił caly bok silnika musiałem go umyć i po myciu zero problemów. Przy największym jaki pamiętam mrozie -25 odpalał po 2sek grzania. Bzdury piszecie. Auto kupiłem w polsce od gościa który do ślubów nim woził. Dbał tak że bałem się że jak tak nie będę umiał. Zero problemów. Jak dbasz tak masz. Jak auto od jakiegoś rzeźbiarza których niestety nie brakuje to może się psuje. I mnie też śmieszą takie opinie ludzi którzy może raz albo dwa naprawiali takie auto i jakiś check wyskoczył. Ja ma nadal FAP i zero problemów. 2000 rok. Polecam zadbany egzemplarz każdemu. I nie słuchajcie się ludzi którzy takiego auta nie mieli w garażu tylko raz czy dwa na podnośniku. POZDRO

tester

Gaduła
Punktów
3
Miasto
walbrzych
Naprawiałem ostatnio peugota406 hdi 2000 przestał odpalac.Po podłączeniu kamp. stwirdziłem że pompa podająca z baku ma małe cisnienie .Po wymianie pompy auto odpaliło.Auto miało przejechane 300000.Klijent stwierdził że wjego aucie to pierwszy poważna awarja.Stwierdzam że peugoty nie są złe

ROCKY6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
augustów
Witam wszystkich. Nie wiem czy od razu po zarejestrowaniu się mogę zadać pytanie i nie wiem czy w odpowiednim miejscu to robię ale zaryzykuję. Obecnie posiadam passata b5 1.8, ale jako kolejne auto marzy mi się peugot607 2.0hdi 2007r. Pytanie moje jest takie czy auto to posiada filtr cząsteczek i czy ogólnie jest drogie w utrzymaniu?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ma , ale mozna go łatwo usunąć , raczej tanie w utrzymaniu i jak trafisz na normalny to bedzie OK. Tyle ze na 607 to malusi motorek to kawał żelastwa.

ROCKY6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
augustów
Dzięki serdeczne za info, nigdzie nie mogłem znależć jednoznacznej odpowiedzi

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Bo wiekszość kocha szmelcawgeny ... ja od lat jeżdżę Citroenami i ze względu na komfort nie zamierzam zmieniać marki

ROCKY6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
augustów
VW miał być nie zawodny ,ale życie to zweryfikowało zainwestowałem kupę kasy niepotrzebnie. Teraz szukam już 607 dziś widziałem dwie. Coś pięknego...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Jak mogę doradzić to z silnikiem 2,2 będzie OK a poszukaj wypasu chyba jest wszystko łacznie z navi

ROCKY6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
augustów
Czytałem że ten 2.0 jest prostą i wytrzymałą konstrukcją,natomiast 2.2 wiem że ma w mocniejszej wersji 138koni, nie znalazłem konkretnego stwierdzenia który jest lepszy? Chociaż jest i wersja 170koni ale ma chyba biturbo co wiąże się z dużymi kosztami?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Jak z wysilonym silnikiem , 2,2/148 ma w C5 kolega i powiem ze chodzi super teraz mu usuwałem EGR , jak będziesz kupował to zwróć uwagę na tylną belkę czy koła nie są pod skosem i na ogólny stan. Silniki PSA są ogólnie dobre moim zdaniem . Wszystko zależy na jakie auto trafisz na ile wymęczone.

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
mam 2.2hdi w automacie 4hp20 - powiem tak pocisk to nie jest ale mul rowniez nie, wyprzedzic mozna :) heh belka z tylu wielowahaczowa

ROCKY6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
augustów
Znajomy ma stare 306 kombi i on ma belkę skrętną , tyle że u niego w zasadzie od razu był tak zwany negatyw czyli koła skoszone u góry do wewnątrz. Mam tylko nadzieję że w ta w 607 jest lepszym rozwiązaniem?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
nie wiem jak jest w 607 w C5 jest wahacz na łożyskach musiałem robić jak miał 230 kkm , w sumie to wymieniam eksploatacyjne ale to pisze o C5 , tarcze klocki jakiś sworzeń mam go 6 lat i jak na rzie nie mam go zamiaru zmienic

A ja kupiłem 607 z przebiegiem 270 tys. w manualu 2.2hdi jeżdze już 3 lata zrobiłem ponad 80tys. i dwa razy zmieniłem rozrząd chłodnice klimy na początku i oring na przewodzie w pompie wspomagania. Nic się nie psuje żadnych problemów z elektroniką mimo że gdy olejem od wspomagania pasek mi zarzucił caly bok silnika musiałem go umyć i po myciu zero problemów. Przy największym jaki pamiętam mrozie -25 odpalał po 2sek grzania. Bzdury piszecie. Auto kupiłem w polsce od gościa który do ślubów nim woził. Dbał tak że bałem się że jak tak nie będę umiał. Zero problemów. Jak dbasz tak masz. Jak auto od jakiegoś rzeźbiarza których niestety nie brakuje to może się psuje. I mnie też śmieszą takie opinie ludzi którzy może raz albo dwa naprawiali takie auto i jakiś check wyskoczył. Ja ma nadal FAP i zero problemów. 2000 rok. Polecam zadbany egzemplarz każdemu. I nie słuchajcie się ludzi którzy takiego auta nie mieli w garażu tylko raz czy dwa na podnośniku. POZDRO
Dokładnie tak , na forum głownie naprawiają szmelcwageny zwróć na to uwagę rzadko się przewija PSA i po tym mozna sadzić a na drogach tego trochę jeździ

ROCKY6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
augustów
Na temat VW B5 1.8 mogę napisać poradnik o eksploatacji i kosztach i tego co i kiedy się dzieje. Ale już nie dołożę do niego. A możecie mi poradzić ile najlepiej wydać na 607 żeby od razu nie inwestować , chodzi mi o rocznik od2006 do 2008.Ceny widziałem od12000 d0 30000 tyś zł?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A to do wroża Macieja ... a wiesz już widze bład rozumwania , nie inwestować . Kup taki jaki pasuje wjedz na warsztat i zrob porzadny przeglad , wymien paski i to co zuzyte i masz z głowy na jakiś czas

ROCKY6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
augustów
Rozumiem że rozrząd ,oleje,filtry to podstawa. Po prostu nie chciałbym jak w przypadku b5 kupiłem za 12tyś a włożyłem już 9,5tyś. Chodzi mi oto że widziałem już model za 28tyś z 2008r z przebiegiem 120tyś i serwisowany w aso, pełna dokumentacja. Ponoć nie wymaga wkładu zastanawiam się czy to realne?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Calkiem mozliwe , kupuje jak jest ksiazka, komplet kluczyków itp. a 120 to jak na to auto mały przebieg tyle ze zalezy jak jezdzi czy miasto czy trasa , i jaki ma wypas bo kupisz jak poszukasz ze wszystkim navi xenon itp skora z grzaniem a nawet dogrzewaczem webasto. A cena ... ja szukalem optymalnej bo raczej mam dobra reke do samochodów i trafiam w dobre sztuki . Poproś o Vin na forach puga informuja o historii auta.

ROCKY6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
augustów
To cenna informacja, a ten model który znalazłem jest w pełnej opcji mniej więcej tak jak piszesz ale raczej więcej bo ma chyba wszystko czego dusza zapragnie

Do góry Bottom