• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Peugeot 607

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
a może jakieś V6 w automacie? Fajna limuzyna z dużym motorem :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
nie ma grzanych foteli i szyber dachu a w LPG 3V6 wychodzi OK tzn spalanie trasa 12-14 LPG a miasto to 16-18 tyle ze u mnie to stoisz a nie jedziesz .

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
jeżeli lubi diesla to kupi 2.0 czy 2.2 a jak mu podejdzie benzyna to ja bym brał V6 jak pisałem, mruczenie Vki w benzynie pod maską z automatem to jest coś pięknego :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Wiem bo taki motorek mam w C5 mruczy cicho a jak wyjdzie powyżej 4k ryknie i zap....

ROCKY6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
augustów
Ale poza tym ze nie ma foteli grzanych i szyberdachu to chyba ok jest, a benzynę miałem zawsze, b5 teraz w mrozy na miescie spalał 14,7l, teraz chyba mam chęć na hdi

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
daj LPG zwraca sie chyba po roku ale te HDi fajnie chodzą a czy jest OK to do wrozki ale ogolnie ładny

ROCKY6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
augustów
A znasz taką wróżkę co się zna haha, rozumiem ale w paska już nie będę inwestował dosyć, teraz w miarę dobrze sprzedać i wymiana na 607. Teraz już jetem pewien

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
Wiem bo taki motorek mam w C5 mruczy cicho a jak wyjdzie powyżej 4k ryknie i zap....

moje v6 tak samo gada :) a jestem zadowolony z tego motorku bardzo, i pali lpg 11-12L w cyklu mieszanym. A V6 odradzają najbardziej Ci którzy nie mieli wogóle takiego silnika to najwięcej gadają i to samo jest z jasną tapicerką-nie kupuj tego bo to się brudzi bo coś tam, raz wsiadłem do auta które miało jasna tapierke i odrazu chciałem taki mieć i mam i jestem zadowolony, miałem jasny welur i nic się nie brudziło, teraz mam w jasnych skórach i też nic się nie dzieje, trzeba słuchać opini tych którzy mieli lub mają auto z większym motorkiem a nie takiego który słyszał że 6 cylindrów to dużo pali GUZIK prawda!
Szukaj 607 w v6 i nie będziesz żałował, mnie diesle nie przekonują bo nie lubię tego klepania pod maską. V6 lub V8 to tylko mruczy i jak go odpalisz to słychać że jest motor pod maską :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A to prawda tyle że mój żre więcej tylko ze ja mu nie żałuje. Potem zobaczysz jakie są wygodne Francuskie auta nie wiem czy 607 ma aż takie zawieszenie jak Citroen ale jak potem wsiadam do innego to już nie to samo nawet jeździłem Volvo S70 tez krowa ale to nie to .. a motorek V6 jest elastyczny jak stary diesel nawet od 1500 obrotów ciągnie. Te silniki znane są od dawna i praktycznie nie do zabicia.

Punktów
0
Nie kupuj tego auta. To prawdziwa skarbonka. Co chwile coś do wymiany. Auto wygodne ale z doświadczenia własnego odradzam. Miałem z 2,7 dieslem, też w automacie. Auto sprowadzone z niedużym przebiegiem drugie tyle kosztowały mnie naprawy co to auto. Naprawdę szczerze odradzam

Punktów
0
Mówię jak jest z tym autem gdyż takie użytkowałem długi czas.
A to że posiadam audi to jedno z moich aut i akurat jeśli coś z grupy vw to tylko audi preferuje. Po Twojej wypowiedzi wnioskuję że Cię poprostu nie stać na takowe "szmelcwageny" i z tąd Twoja wypowiedź. Chociaż mogłeś zatrzymać ją dla siebie.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Czy mnie stać czy nie to inna bajka bo zajmując się lata samochodami przestały być dla mnie wykładnikiem wartości a wracając do PSA to akurat te auta znam i wiem jak są zrobione a widzę że już masz kłopoty ze skrzynia w super Audi , Moze miałeś pecha bo w naszym gronie jest dość duzo samochodów PSA

ROCKY6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
augustów
A ja dziś na myjni widziałem 607 piękne granatowe ze środkiem w naturalnym kolorze skóry. Podszedłem do faceta i po prostu spytałem czy mogę dokładnie obejrzeć bo chcę takie kupić... No i rewelacja jakość skór ,tworzyw jestem pod wrażeniem , nie mogę się doczekać kiedy już będę miał swojego.

GregorPassatCc

SuperMechanior
Punktów
13
Miałem takie autko:).Jeździlem nim do Holandii,porostu sie nim płynie....jeżeli chodzi o jazdę to rewelacja..za ta kase to jak rządową furą sie lata:))))aż milo.....

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
To prawda za stosunkowo niewielką kase można mieć naprawde wygodne auto i wypasione

GregorPassatCc

SuperMechanior
Punktów
13
Ale chcialbym jeszcze dodać ze trzeba trafić zadbany egzemplarz i naprawde sprawdzony.....bo ja kupilem i troszke kasy w niego włożyłem....mialem tez troche problemów z elektryka...ale śmigało sie fajnie:)))

Do góry Bottom